Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Na trh přichází univerzální secí stroj Horsch Avatar 12.25 SD nové generace se záběrem 12 metrů a nízkými nároky na výkon traktoru

Zveřejněno: 30. 12. 2021

Univerzální secí stroj Horsch Avatar 12.25 SD nabídne nové prvky výbavy a možnosti ovládání. Tento secí stroj je konstruován k činnostem, jako je přímé setí, setí do mulče a stojících meziplodin a další. Vyznačuje se také nízkými nároky na výkon traktoru, s nímž má být agregován. I přes pracovní záběr 12 metrů je kompatibilní s traktory o výkonu už od 250 koní.

Univerzální secí stroj Horsch Avatar 12.25 SD nabídne nové prvky výbavy a možnosti ovládání.

Secí stroj Horsch Avatar SD je k dostání v mnoha provedeních a pracovních záběrech, díky čemuž je univerzálně použitelný a porost založí do zpracované i nezpracované půdy. Druhým největším modelem schopným dosahovat velkých plošných výkonů je Horsch Avatar 12 SD. Na trh nyní přichází jeho nová generace.

Ovládání stroje je nově založeno na intuitivní koncepci ISOBUS, která zemědělcům usnadňuje proces nastavování i obsluhu a sledování stroje. Na dotykové obrazovce uživatel může přizpůsobit rozhraní terminálu svým představám a požadavkům. Firma Horsch vybavila systém ovládání novým hardwarem a softwarem, jenž umožňuje aplikovat téměř neomezený počet druhů osiv a hnojiv.

Navzdory pracovnímu záběru dvanáct metrů má secí stroj Horsch Avatar 12.25 SD velmi kompaktní přepravní rozměry. Disponuje vlastní nápravou s velkými koly a velkým hlavním zásobníkem, za nímž je umístěna secí lišta. Nabídka pneumatik pro centrální nápravu byla rozšířena o nové rozměry. Nechybí ani dvojmontáže kol. Vhodná volba pneumatik umožní práci bez poškození půdy. Secí lišta je na svých koncích opatřena dvojitými opěrnými koly pro optimální kopírování terénu.

Secí stroj Horsch Avatar 12.25 SD je osazen novým zásobníkem o objemu 6500 litrů.
Secí stroj Horsch Avatar 12.25 SD je osazen novým zásobníkem o objemu 6500 litrů.

Secí stroj Horsch Avatar 12.25 SD je osazen novým zásobníkem o objemu 6500 litrů, přičemž investor může volit i zásobník rozdělený na dvě části. V takovém případě je celková kapacita zásobníku rozložena v poměru 60:40. Pokud by ani to nestačilo, třeba v případě setí řepky, jako volitelná výbava je k dispozici přídavný zásobník MiniDrill G&F o objemu 400 litrů. Používá se často pro osivo řepky nebo jiných jemných semen a také pro granuláty. Za provozu lze tedy dávkovat až tři komponenty současně.

Secí lišta secího stroje Horsch Avatar 12.25 SD je opatřena secími botkami SingleDisc - umožňují provést výsev do nezpracované půdy, do mulče, konvenčně zpracované půdy, vzrostlých meziplodin, kamenitých půd a velmi těžkých jílovitých půd.
Secí lišta secího stroje Horsch Avatar 12.25 SD je opatřena secími botkami SingleDisc - umožňují provést výsev do nezpracované půdy, do mulče, konvenčně zpracované půdy, vzrostlých meziplodin, kamenitých půd a velmi těžkých jílovitých půd.

Secí lišta stroje Horsch Avatar 12.25 SD je opatřena secími botkami SingleDisc s roztečemi 25 cm (jednořadé uspořádání). Secí botky umožňují provést výsev do nezpracované půdy, do mulče, konvenčně zpracované půdy, vzrostlých meziplodin, kamenitých půd a velmi těžkých jílovitých půd. Uzavírání seťových drážek zajišťují zamačkávací kola v ocelovém nebo gumovém provedení (s možností nastavení úhlu). O fixaci osiva v seťové drážce se starají zachytávací kola v každém řádku, uložení osiva na dno seťové drážky pak zajišťuje zamačkávací prst nebo volitelné přítlačné kolo. Přítlak 350 kg (lze měnit) přenáší na secí botky silentbloky, ve kterých jsou botky uloženy.

Do volitelné výbavy secího stroje Horsch Avatar 12.25 SD také spadá nové LED osvětlení WorkLight Pro.