Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Spuštění DataConnect. Výměna dat mezi CLAAS, 365FarmNet a John Deere

Zveřejněno: 2. 11. 2020

Výměna dat o strojích mezi Claas, 365FarmNet a John Deere je nyní k dispozici v jednotlivých systémech. Další partneři DataConnect budou brzy následovat. Vzniklo tak poprvé přímé a trhu otevřené řešení cloud-to-cloud.

Koncepce DataConnect.

DataConnect umožňuje výměnu podstatných telematických dat o strojích mezi různými platformami, a to tak, aby si mohli uživatelé zobrazovat informace o strojovém parku různých značek na jedné platformě - dle jejich výběru. Doteď vyžadovalo zobrazení těchto informací dvojnásobné úsilí a čas, protože pro náhled bylo nutné používat oddělené platformy nebo webové portály jednotlivých výrobců.

Struktura přímého cloud-to-cloud řešení umožňuje plynulý a automatizovaný datový tok bez dalšího úsilí ze strany zákazníka. Výměna dat v reálném čase poskytuje okamžitý přehled o celém strojovém parku. DataConnect navíc funguje bez dalších hardwarových a softwarových komponent, plus samozřejmě zajišťuje také bezpečné zpracování dat.

Díky tomuto novému propojení mohou zákazníci zobrazit již nyní pět různých druhů dat o strojích z svého parku:

• aktuální poloha stroje

• poloha stroje v minulosti

• množství paliva v nádrži

• stav stroje na poli

• rychlost stroje

Zákazník se může rozhodnout, na které digitální platformě chce svá data zobrazit. Po povolení připojení se na ve vybraném prostředí automaticky objeví stroje dalších výrobců. Stroje se buď zobrazí s ikonami v barevné kombinaci příslušné značky, nebo budou viditelné v podobě informační ikony například na daném poli. Další partneři a funkce budou následovat postupem času.

Autor: redakce Agroportal24h.cz1)
Foto: Claas

1) z podkladů Claas


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.