Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Steyr Terrus CVT – silák a krasavec, který zvládne ty nejtěžší úkoly

Zveřejněno: 25. 3. 2024

Traktor Steyr patří k elitě mezi traktory. Model Steyr Terrus CVT k těm největším a nejvýkonnějším. Oceňuji na něm tažnou sílu a komfort i perfektní řešení LED osvětlení, chválí stroj Karel Zeyval ze Společnosti vlastníků půdy ve Velkých Všelisech.

Steyr Terrus CVT – Silák a krasavec, který zvládne ty nejtěžší úkoly.

Steyr Terrus CVT pohání šestiválcový motor o objemu 6,7 litru, který maximálního točivého momentu 1 194 Nm dosahuje již při 1 400 ot/min. Maximální pojezdové rychlosti dosáhne při pouhých 1 500 ot/min. Variátorová CVT převodovka umožňuje přenášení točivého momentu motoru a pohyb stroje v rozsahu rychlostí od 30 m/h až po 50 km/h, pro vyšší účinnost má čtyři mechanické rozsahy.

„Díky jmenovitému výkonu 270 koní si Steyr Terrus CVT hravě poradí s podmítačem, kompaktorem, pluhem a sečkou. Pro těžké polní práce oceníte zvedací sílu 12 tun a objem nádrže 630 litrů,“ dodává Zdeněk Musil ml., produkt manažer AGRI CS.

Těsně před koncem roku čekala stroj sklizeň cukrové řepy. „Bulvy cukrové řepy jsou ze tří čtvrtin ukryté pod zemí a je nutné je co nejméně poškozené dostat ze země až do cukrovaru,“ popisuje Musil. Na sklizeň cukrové řepy se používají speciální sklízeče, které můžeme v tomto období na polích vídat. Steyr s přívěsem řepu z pole odváží. Na videu můžete vidět také Steyr 6300 Terrus CVT s největším a nejsilnějším strojem v zemědělském portfoliu značky. V traktorech oba řidiči ocení vyhřívané sedadlo a vzduchem odpruženou kabinu.