50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Světová premiéra první hnané nápravy BPW AGRO Drive pro cisterny a návěsy

Zveřejněno: 11. 10. 2017

Jemné, sypké a mokré půdy vždy komplikují jízdu se zemědělskými cisternami nebo návěsy. Řada výrobců přichází s vlastním pohonem přípojného nářadí.

BPW AGRO Drive

Například německá Ropa u svých sklízečů brambor Keiler  II nově nabízí hydraulický pohon kol, který dokonce zjistí, kdy ho je nutné připojit či odpojit, což se ocení v těžkých sklizňových podmínkách. Další německý výrobce, tentokrát návěsů Fliegl, zase roky experimentuje s elektrickým pohonem návěsů.

K těmto výrobcům se nyní přidává i samotný producent náprav BPW, které využívá řada výrobců návěsů, cisteren či přepravníků.

Na veletrhu Agritechnica 2017 proběhne světová premiéra hydraulicky hnané nápravy BPW AGRO Drive pro zemědělské návěsy a cisterny. Pohon nápravy usnadní jízdu v těžkých podmínkách a zabrání případnému zapadnutí. Pomocný pohon zajišťuje vyšší výkon v obtížném terénu. Použita je nová hydraulická spojka, která zabezpečuje přenos výkonu. Díky svému propracovanému designu lze výměnu brzdových destiček provádět bez demontáže hydraulických motorů. Toho je dosaženo osvědčeným brzdovým systémem BPW, kde lze brzdový buben snadno vytáhnout ven. Hnaná náprava může být použita jak s listovým odpružením, tak pneumatickým a hydraulickým.

Pohon AGRO Drive, obsahuje port, ke kterému lze připojit systém řízení tlaku v pneumatikách.

Hnaná náprava obsahuje řadu senzorů, například pro ABS, které jsou umístěny tak, aby nedošlo k jejich poškození.

Foto: BPW

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.