Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Tažený aplikátor hnojiva Monosem CT 3500 pro šestnáctiřádkové secí stroje

Zveřejněno: 5. 5. 2020

Monosem na výstavní ploše na veletrhu Agritechnica 2019 představil nový tažený aplikátor hnojiva určený pro secí stroje. Aplikátor se skládá ze zásobníku o objemu 3500 litrů, vhodný je pro dvanáctiřádkové secí stroje.

Tažený aplikátor hnojiva Monosem CT 3500

Aplikátor hnojiva Monosem CT 3500 je umístěn na rámu, na jehož konci je závěsový systém K-80. Na zadní straně je umístěn tříbodový závěs. Jeho zvedací síla čtyři tuny umožňuje agregovat dvanáctiřádkové secí stroje s roztečí řádků 75 nebo 80 cm nebo šestnáctiřádkové secí stroje s roztečí řádků 37,5 cm. Celá souprava složená z aplikátoru hnojiva a secího stroje má standardně nízkotlaké pneumatiky 710/50R22,5, aby byla zachována přepravní šířka 3 m v případě, pokud má secí stroj také přepravní šířku 3 m. Volitelně je k dispozici dvojmontáž kol 270/95R32, aby kola nejezdila v budoucím zasetém řádku. V tomto případě je přepravní šířka 3 m při rozteči řádků 70 nebo 75 cm. U ostatních roztečí je přepravní šířka vždy menší než 3,50 m.

Tato koncepce aplikátoru hnojiva podle firmy Monosem příliš nezatěžuje traktor, není tak ke hnojení a setí potřeba vysoce výkonný traktor. Aby se aplikátor přizpůsobil hmotnosti secího stroje a příliš nezatěžoval traktor, disponuje odnímatelným závažím (500 kg). Aby bylo možní k aplikátoru připojit i jiné stroje jako je například rozmetadlo hnojiva, na zadní straně se kromě závěsu nachází i hydraulika a příprava pro vývodovou hřídel - pro mechanický pohon rozmetadla a secích strojů. Zásobník má objem 3500 litrů a na jeho boční straně se nachází žebřík s plošinou. Zásobník také disponuje víkem, sítem, míchadlem a senzory.

S tímto taženým vysokokapacitním aplikátorem nabízí firma Monosem zemědělcům a podnikům služeb řešení v oblasti aplikace suchého hnojiva s dvanáctiřádkovými secími stroji v konfiguraci pro výsev kukuřice.

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Monosem

1) z podkladů Monosem


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.