Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Väderstad Components investuje do nové výrobní linky pro zvýšení kapacity

Zveřejněno: 12. 6. 2023

Väderstad rozšiřuje závod Väderstad Components ve švédském Överumu. Vzhledem k trvale rostoucí poptávce po originálních dílech bude vybudována třetí linka na výrobu disků.

Výrobní závod Väderstad Components ve švédském Överumu.

Společnost Väderstad Components je součástí globální skupiny Väderstad Group, která vyrábí opotřebitelné díly, jako jsou hroty, kotouče a válce, a také příslušenství pro všechny výrobky. Pro dosažení nejvyšší možné kvality originálních dílů Väderstad je v závodě v Överumu umístěna jedinečná laboratoř pro technologii materiálů, kterou vede metalurg a materiálový vědec Anders Petersson.

Originální díly Väderstad si získaly stále větší renomé mezi zemědělci po celém světě, protože poskytují nejlepší možnou shodu s jejich stroji Väderstad a vynikají výkonem a životností. To vedlo ke zvýšené poptávce po originálních dílech, což je vývoj, který bude pokračovat i v dohledné budoucnosti.

„Naše odhady pro nadcházejících pět let ukazují průměrný růst prodeje originálních dílů o 8 % ročně. Abychom to ustáli a mohli i nadále dodávat vysoce kvalitní opotřebitelné díly zemědělcům po celém světě, rozšiřujeme nyní naši továrnu v Överumu o třetí linku na výrobu disků,“ říká Dan Somlin, generální ředitel společnosti Väderstad Components.

Nová linka Väderstad Components na výrobu disků poskytne dodatečnou kapacitu.
Nová linka Väderstad Components na výrobu disků poskytne dodatečnou kapacitu.

Nová linka Väderstad Components na výrobu disků poskytne dodatečnou kapacitu. V posledních několika letech společnost Väderstad uskutečnila několik významných investic do rozšíření svého produktového portfolia, což se projeví i u společnosti Väderstad Components.

„V posledních několika letech jsme uskutečnili několik významných investic do produktů, od kterých si v příštích letech hodně slibujeme. V loňském roce jsme získali meziřádkové kypřiče od dánské společnosti Thyregod. Od léta 2024 budou naše nové meziřádkové kypřiče plně integrovány do značky Väderstad, což také znamená, že budeme vyrábět opotřebitelné díly a náhradní díly pro tyto stroje,“ říká Henrik Gilstring, generální ředitel skupiny Väderstad.

S touto novou linkou na výrobu disků bude mít Väderstad Components ve svém závodě v Överumu celkem osm výrobních linek. Nová linka na výrobu disků ve společnosti bude připravena k provozu v roce 2025.