TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 19.3. – svátek slaví Josef

Väderstad kupuje část dánské společnosti Thyregod, která vyrábí stroje pro meziřádkovou kultivaci

Zveřejněno: 8. 2. 2023

Väderstad kupuje část dánské společnosti Thyregod. Tímto krokem se do stávajícího portfolia výrobků společnosti Väderstad přidává kompletní sortiment meziřádkových kypřičů.

Väderstad kupuje část dánské společnosti Thyregod, která vyrábí stroje pro meziřádkovou kultivaci.

Thyregod A/S je dánská zemědělská značka, jejíž kořeny sahají až do roku 1918. Již více než 25 let se společnost Thyregod zabývá vývojem, výrobou a prodejem meziřádkových kypřičů.

Akvizice zahrnuje veškerá práva duševního vlastnictví k produktové řadě meziřádkových kypřičů společnosti Thyregod, tedy k řadě TRV včetně kypřiče Thyregod Swingking. Jaro 2023 bude přechodným obdobím a společnost Väderstad převezme plnou odpovědnost za obchod s meziřádkovými kypřiči od 1. června 2023.

„Jedná se o velmi dobrou obchodní příležitost. Meziřádkové kypřiče Thyregod se dokonale hodí k našemu současnému portfoliu secích strojů Väderstad Tempo a k našim novým technologiím pro setí v rámci konceptu Väderstad Proceed a pro budoucí udržitelné a efektivní zemědělství. Touto akvizicí výrazně zkracujeme dobu uvedení na trh v tomto segmentu. S využitím naší rozsáhlé a dobře zavedené sítě prodejců a dovozců budeme brzy schopni nabídnout tyto velmi schopné stroje mnoha novým i stávajícím zákazníkům na různých trzích. V tomto novém segmentu výrobků vidíme potenciál pro velmi pozitivní vývoj,“ říká Henrik Gilstring, generální ředitel společnosti Väderstad Group.

Zleva: Jörgen Dahl – viceprezident pro rozvoj obchodu, Henrik Gilstring – generální ředitel Väderstad Group, Peder Hansen – předseda představenstva Thyregod, Jens Christian Hundahl – generální ředitel Thyregod.
Zleva: Jörgen Dahl – viceprezident pro rozvoj obchodu, Henrik Gilstring – generální ředitel Väderstad Group, Peder Hansen – předseda představenstva Thyregod, Jens Christian Hundahl – generální ředitel Thyregod.

Společnost Väderstad byla vždy hrdá na to, že v minulosti vyvíjela účelové produkty, které mají vysoké nároky na kvalitu, výkonnost, uživatelskou přívětivost a agronomii. Produktová řada TRV těmto standardům dokonale odpovídá.

V průběhu let byla technologie Thyregod TRV optimalizována do posledního detailu, s patentovaným sekčním zdvihem každého řádku, nesčetnými možnostmi nastavení a prvním meziřádkovým kypřičem na světě řízeným kamerou pro každý rám samostatně.

V průběhu let byla technologie Thyregod TRV optimalizována do posledního detailu.
V průběhu let byla technologie Thyregod TRV optimalizována do posledního detailu.

Model Thyregod TRV Swingking má jedinečné řešení rámu, které umožňuje umístit dva rámy do jednoho hlavního rámu, čímž se zvyšuje efektivita a šetří se průjezd pro zemědělce. Další silnou stránkou je vysoký hlavní rám spolu s patentovaným řešením zvedání řádkových jednotek, což je způsob, jak zabránit poškození rostlin a zároveň prodloužit časový rámec pro kultivační přejezd.

„Po diskusi s našimi zemědělci, kteří používají přesný secí stroj Väderstad Tempo, a při pohledu do budoucna vidíme, že je potřeba rozšířit náš sortiment o meziřádkové kultivátory, a to směrem k mechanickým řešením pro regulaci plevele. Většinou je problém sladit meziřádkový kypřič se secím strojem, proto nyní může společnost Väderstad nabídnout zemědělcům kompletní řešení. Přidáním meziřádkového kypřiče také optimalizujeme naši budoucí koncepci Väderstad Proceed, kterou lze využít v obilovinách,“ říká Wolfram Hastolz, ředitel pro produktový management zpracování půdy ve společnosti Väderstad.

V počáteční fázi převzetí budou meziřádkové kypřiče prodávány pod značkou Thyregod a budou vyráběny ve výrobních závodech společnosti Thyregod v Dánsku. Od června 2024 ponesou značku Väderstad, další podrobnosti o tom budou oznámeny před veletrhem Agritechnica 2023.

„Takto silný sortiment výrobků musí do světa přivést silnější distribuční síť, než je ta naše. Tým společnosti Thyregod vyvinul a zdokonalil technologii v úzké spolupráci s našimi zákazníky. Můžeme na to být hrdí a zároveň se radovat, že nyní nástroje společnosti Thyregod pomohou snížit používání pesticidů ve velké části světa,“ říká Peter Erik Hansen, předseda představenstva společnosti Thyregod A/S.