Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Velkokapacitní zásobník hnojiv, který lze nyní kombinovat s Azuritem

Zveřejněno: 6. 9. 2018

Přesný výsev se provádí ve velmi krátkém časovém okně. Proto je potřeba kvalitní a výkonné techniky. Azurit je prvním secím stroje pro přesný výsev a nyní je k němu možné použít nový zásobník na hnojivo - Solitair 12 SW. Kombinace tak osloví převážně velké zemědělské podniky.

Zásobník Solitair 12 SW

Tažený zásobník Solitair 12 SW je určen pro hnojivo (v případě použití se secím strojem Azurit) a pro použití na velkých farmách. Samozřejmě může být naplněn i osivem, když bude použit ve spojení s jiným secím strojem Lemken, než je Azurit. Zásobník není rozdělen na dvě komory, proto v současné době jej nelze naplnit osivem a hnojivem zároveň. Zásobník má kapacitu 5800 litrů a umožňuje denní výkonnost až 60 hektarů. Solitair 12 SW se snadno naplní pomocí teleskopického nakladače, velkých vaků nebo šnekových dopravníků. Přesný secí stroj Azurit je spojen přímo se zásobníkem prostřednictvím standardního tříbodového závěsu. Sám Azurit může být také použit v řadě dalších kombinací.

Hydraulicky poháněný ventilátor zajišťuje konstantní proud vzduchu. Solitair 12 SW může být obut do flotačních pneumatik nebo dvojitých kol, které se hodí při výsevu kukuřice.

Solitair 12 SW je standardně vybaven systémem ISOBUS. Při použití terminálu CCI 1200 lze současně prostřednictvím terminálu zobrazit a ovládat jak Azurit, tak zásobník.

Nový zásobník bude v prodeji až na podzim roku 2019.

Mezi další představené novinky patří nové kompaktní diskové brány Rubin 10 nové generace , nové pluhy Diamant 16 a Juwel 7 M a přední zásobník Solitair 23.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Lemken

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.