AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Bobcat uvádí na trh nový pásový mininakladač Bobcat MT100

Zveřejněno: 20. 9. 2022

Bobcat představuje nový pásový mininakladač Bobcat MT100, který nahradí tvrdou manuální práci a odstraní nutnost používání stavebních a zahradních koleček, lopat a ručního nářadí u řady činností v oblasti staveb, demolic, terénních úprav, zemědělství a dalších oborů.

Bobcat uvádí na trh nový pásový mininakladač Bobcat MT100.

Díky standardní šířce pouhých 904 mm je nový mininakladač Bobcat MT100 určen pro snadný průjezd úzkými branami a dveřmi. Kompaktní rozměry usnadňují práci ve stísněných prostorech. K dispozici je i verze s širším rozchodem pásů, který přináší vyšší stabilitu a nižší tlak působící na terén. Šířka mininakladače je pak 1 045 mm.

Integrovaná plošina pro obsluhu mininakladače Bobcat MT100 poskytuje široký výhled do stran, stejně jako na hranu lžíce nebo na jiné příslušenství. Společně se systémem pásů zajišťuje plošina Bobcat MT100 pohodlnou jízdu a tím i větší komfort a jistotu obsluhy. Ovládání nakladače pomocí ISO joysticku je ergonomické a umožňuje dokonale precizní práci – díky tomu je ovládání stroje bezpečné, snadné a pohodlné.

Specifikace mininakladače Bobcat MT100.
Specifikace mininakladače Bobcat MT100.

John Chattaway, produktový manažer pro nakladače ve společnosti Doosan Bobcat, k tomu říká: „S mininakladačem Bobcat MT100 mohou uživatelé jezdit a pracovat i na těch nejtěsnějších místech, kam se jiné stroje nevejdou. Mininakladač Bobcat MT100 nepodceňujte – dokáže zastat spoustu práce: od úklidu pod dopravníkem v lomu nebo na skládce až po kopání, hloubení výkopů, nakládání a přesouvání materiálu a spoustu dalších úkolů na staveništi nebo při demolicích. Bobcat MT100 také nabízí všestrannost příslušenství, kterou jsou proslulé větší kompaktní nakladače Bobcat.“

I přes své kompaktní rozměry má mininakladač Bobcat MT100 jmenovitou užitečnou nosnost 460 kg, bod přetížení 1 314 kg, velkou vylamovací sílu a výšku zdvihu 2 057 mm.

Ať už se jedná o stavbu, demolici nebo terénní úpravy, Bobcat MT100 sdílí mnoho příslušenství s dalšími nakladači Bobcat používající systém Bob-Tach.
Ať už se jedná o stavbu, demolici nebo terénní úpravy, Bobcat MT100 sdílí mnoho příslušenství s dalšími nakladači Bobcat používající systém Bob-Tach.

Systém pohyblivých protizávaží (CW) ještě dále rozšiřuje možnosti stroje a umožňuje uživateli přizpůsobit nosnost nebo příslušenství pro zemní práce podle potřeby. Standardně jsou protizávaží umístěna v přední části podvozku a zajišťují tak optimální kontakt s terénem. Jejich přesunutím dozadu se zvýší nosnost na 485 kg a bod přetížení na 1 387 kg.

Motor s výkonem 25 koní efektivně pohání Bobcat MT100 i připojené příslušenství. Pásy a výkonná hydraulika s kapacitou 41 l/min dávají nakladači Bobcat MT100 schopnost multifunkční práce s použitím mnoha různých typů příslušenství. Samozřejmostí je splnění emisní normy Stage V.

Pásy stroje Bobcat MT100 umožňují jízdu po hotovém povrchu bez obav z oprav a nákladů spojených s jeho poškozením.
Pásy stroje Bobcat MT100 umožňují jízdu po hotovém povrchu bez obav z oprav a nákladů spojených s jeho poškozením.

Ať už se jedná o stavbu, demolici nebo terénní úpravy, Bobcat MT100 sdílí mnoho příslušenství s dalšími nakladači Bobcat používající systém Bob-Tach. K dispozici je také standardní rozhraní pro připojení dalších strojů, které mohou mít zákazníci ve svých vozových parcích.

Pásy stroje Bobcat MT100 umožňují jízdu po hotovém povrchu bez obav z oprav a nákladů spojených s jeho poškozením. Tlak působící na terén je pouze 36 kPa, proto standardní pásy o šířce 180 mm zajišťují dobrou ochranu většiny trávníků a finálních povrchů. Volitelné pásy o šířce 250 mm dále snižují tlak působící na terén až na 30 kPa. Bobcat MT100 má také ve své třídě špičkovou světlou výšku 205 mm, což umožňuje bezpečnější a snazší práci nad překážkami a kolem nich při demolicích a terénních úpravách.