Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 30.4. – svátek slaví Blahoslav

České stroje od SMS CZ se představí na německé výstavě Agra

Zveřejněno: 13. 4. 2024

Od 11. do 14. dubna 2024 proběhne v německém Lipsku výstava Agra. Návštěvníci akce se mohou těšit na celkem 5 strojů značky SMS CZ. Na stánku českého výrobce zemědělských strojů budou k vidění diskový podmítač, luční a cambridge vály, secí stroj, či loňská novinka SMS TALON GREEN, hloubkový podrývák určený na louky. Všichni jste srdečně zváni na venkovní plochu G63.

České stroje od SMS CZ se představí na německé výstavě Agra.

„Německo, jakožto i sousední země, je pro naši společnost významným exportním trhem. Agra se pak řadí mezi nejvýznamnější zemědělské akce pro oblast středního a východního Německa. Navíc v zemi nachází uplatnění v zásadě celý náš sortiment, tedy jak stroje na zpracování půdy, tak i luk, proto na akci vezeme mix strojů, který věříme německé publikum zaujme,“ říká Petr Jirsa, jednatel SMS CZ.

Na venkovní ploše G63 bude od čtvrtka 11. 4. do neděle 14. 4. 2024 bude k vidění loňská novinka – hloubkový kypřič SMS TALON GREEN. Stroj je určený pro hluboké zpracování a provzdušnění trvalých travních porostů bez narušení porostu a promísení struktury půdy a vytažení kamenů na povrch. Mechanicky stavitelné krojidlo nařízne svrchní vrstvu porostu pro hladký průjezd slupice, a to až do hloubky 35 cm. Opěrný válec následně vše utuží. Na výstavě bude k vidění model SMS TALON GREEN 300/4 s pracovním záběrem 3 metry a 4 slupicemi.

Dále se návštěvníci mohou těšit na univerzální secí stroje SMS SMART 300. Stroj slouží pro zakládání a přisévaní půdních semen a lučních porostů. SMS SMART pracuje na bázi štěrbinového výsevu. V půdě vyřízne úzkou štěrbinu, do které vloží osivo a půdu opět přitlačí. S pracovní šířkou 3 metry je vhodný na malé a střední výměry. Vyniká robustností a je proto vhodný do náročných podmínek a kamenitých půd. Stroj je navíc možné vybavit širokou škálou secího příslušenství od APV.

Na výstavě bude k vidění model SMS TALON GREEN 300/4 s pracovním záběrem 3 metry a čtyřmi slupicemi.
Na výstavě bude k vidění model SMS TALON GREEN 300/4 s pracovním záběrem 3 metry a čtyřmi slupicemi.

Veřejnosti se představí také diskové brány SMS SUPERIOR G 800. Stroj vyniká robustnou a odolnou konstrukcí a jednoduchou údržbou. Pracovní šířka je 8 metrů a hloubka činí až 18 cm. Podmítač je vybaven dvěma řadami disků o průměru 610 mm. Disky jsou uloženy na bezúdržbových ložiscích na kovaných a tuhých slupicích po párech. Díky tomu dobře kopírují terén a drží polohu i v náročném terénu. Dvouramenná koncepce zároveň rozprostírá namáhání pracovních orgánů na větší plochu a přináší větší životnost stroje. Slupice jsou na rám uloženy na dlouhém odolném gumovém silentbloku, což zvyšuje jejich tuhost a životnost. Stroje se perfektně hodí do náročných terénů a díky širokým rozestupům jednotlivých orgánů hravě zvládne i větší množství posklizňových zbytků. Podmítač je možné osadit širokou nabídkou příslušenství. I proto lze stroje nakonfigurovat dle jednotlivých potřeb zákazníků, od malých farem až po velké podniky s vysokými denními výkony.

Kategorii cambridge válů bude na výstavě zatupovat model SMS TERAN 1220. Jedná se o stroj se záběrem 12 metrů, využívaný na válení osiva po zasetí na polích i loukách a k utužení půdy a vcházení osiva. Pro stroj je charakteristické výborné kopírování terénu, a to díky pětidílnému rámu a volnému zavěšení každé jednotlivé sekce. Pro dokonalé axiální stažení litinových cambridge segmentů na hřídeli je využíván originální systém TitanLoc. SMS TERAN se vyznačuje jednoduchým ovládáním, možností agregovat s traktory o nižších výkonech a širokým příslušenstvím včetně např. secích nástaveb.

A zapomenout nesmíme na luční vály SMS GOLEM 540 s pracovním záběrem 5,4 metru.
A zapomenout nesmíme na luční vály SMS GOLEM 540 s pracovním záběrem 5,4 metru.

A zapomenout nesmíme na luční vály SMS GOLEM 540 s pracovním záběrem 5,4 metru. Jedná se o nezbytné nářadí pro údržbu trvalých travních porostů. Stroj je možné osadit širokou nabídkou příslušenství, a díky tomu dokáže sloučit několik operací do jednoho přejezdu, od vyčesávání mechu, přes válení a rovnání půdy, až po dosévání. Jednou z předností je i možnost dotížení válců vodní náplní až na hmotnost 11 500 kg, což znamená perfektní rovnací účinek zejména při nápravě škod po černé zvěři. Stroj vyniká jednoduchostí, provozní spolehlivostí nenáročností na obsluhu i údržba.

Agra se koná každé dva roky na výstavišti v Lipsku. Na ploše o velikosti 80 000 m2 se představuje 1 100 vystavovatelů.

Všichni jste srdečně zváni na venkovní plochu G63.