Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Energy Adventure rozšiřuje svou nabídku o elektrické vozíky

Zveřejněno: 1. 9. 2022

Česká značka elektrických strojů Energy Adventure s sebou na agrosalon Země Živitelka 2022 přivezla řadu novinek. Tou nejzásadnější je elektrický vozík Energy Adventure Busy Bee.

Elektrický vozík Energy Adventure Busy Bee.

„Agrosalonu Země Živitelka se účastníme pravidelně a pro její význam v zemědělské komunitě jsme si ji vybrali i jako událost, kde odborné i široké veřejnosti představíme letošní novinky. Vždy usilujeme o to uvádět na trh produkty a inovace, které šetří práci a ulehčují námahu. Věříme, že s Energy Adventure Busy Bee se nám to podařilo,“ říká Jan Berka, jednatel společnosti Energy Adventure, s.r.o.

Na venkovní ploše 410 byly poprvé k vidění nové univerzální elektrické vozíky Energy Adventure Busy Bee. Obratné a tiché stroje najdou své uplatnění v širokém spektru prostředí: od průmyslových objektů, přes pole, stavby, ale i vinice, sady a soukromé zahrady. S nosností až 500 kg šetří práci a námahu svým uživatelům. Stejně jako všechny stroje z nabídky Energy Adventure jsou i novinky osazeny elektrickým motorem.

„Busy Bee lze z angličtiny volně přeložit jako pilná včelka, což je přesným vyjádřením toho, co naše nové elektrické vozíky přinášejí zákazníkům. Od skladů, přes zahrady, sady, vinice, až po stáje, pole a louky zastanou svou úlohu a uživatelům pomohou přenést, převést, zvednout, odvézt předměty a břemena do hmotnosti až 500 kg,“ upřesňuje Jan Berka, jednatel společnosti Energy Adventure, s.r.o.

Novou produktovou řadu Energy Adventure Busy Bee tvoří tři modely, které jsou jednoduché na údržbu i ovládání. Stroje jsou vybaveny 250 W a 350 W elektrickými motory napájenými baterií složenou ze dvou 12 V článků s kapacitou 15 Ah. Výdrž baterie se v závislosti na pracovním nasazení pohybuje od 4 do 8 hodin. Doba nabíjení prázdné baterie do plného stavu je až 8 hodin. Tichý chod elektromotoru neplaší zvěř a činí z Busy Bee stroje vhodné i do stájí.

Energy Adventure rozšiřuje svou nabídku o elektrické vozíky.
Energy Adventure rozšiřuje svou nabídku o elektrické vozíky.

Vozíky Energy Adventure Busy Bee jsou vybaveny automatickou uzávěrkou diferenciálu a přepínačem řazení. K dispozici je vysoký a nízký stupeň rychlosti. Při vysokém stupni se stroje pohybují rychlostí 5 km/h vpřed a 3 km/h vzad, při nízkém pak 3,5 km/h vpřed a 2 km/h vzad. Kotoučové brzdy, kterými jsou Energy Adventure Busy Bee vybaveny zvyšují bezpečnost při práci. S pomocí předních třináctipalcových diagonálních kol zvládnou vozíky i terén a nerovnosti. Stroje jsou obratné a najdou uplatnění i ve stísněných prostorách.

Energy Adventure Busy Bee 1 je vybaven korbou o objemu 180 litrů s manuálním sklápěním. Nahrazuje tak klasické pracovní kolečko. Nosnost novinky je až 400 kg.

Energy Adventure Busy Bee 2 disponuje zvedací plošinou o rozměrech 90 x 50 cm. Za pomoci hydraulického zvedáku dokáže zvednout náklad o nosnosti až 500 kg do výšky 50 cm. Stroj je určen zejména do skladů a jiných průmyslových prostor.

Poslední novinkou je Energy Adventure Busy Bee 3 jehož nákladní prostor se může jednoduchým manuálním nastavením zvětšit až na rozměry 132 cm x 210 cm. Nosnost stroje je 400 kg.

Společně s Energy Adventure Busy Bee byla na stánku k vidění také elektrickátříkolka Energy Adventure Advento Maxi.
Společně s Energy Adventure Busy Bee byla na stánku k vidění také elektrickátříkolka Energy Adventure Advento Maxi.

Společně s Energy Adventure Busy Bee byla na stánku k vidění také elektrická tříkolka Energy Adventure Advento Maxi včetně letošní inovace, tedy s hydraulickým zvedákem korby. Oblíbená univerzální elektrická tříkolka byla k vidění v zelené a černé barvě a s terénními koly.

Představila se také elektrická čtyřkolka Energy Adventure 4GO a zapomenout nesmíme ani na dětská kola PUSH, která jsou v rámci letní akce nabízená se slevou až 50 %.