Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Fliegl TMK 266 S PROFI - Hybrid mezi stavebními a zemědělskými sklápěči. Fliegl stvořil skutečného univerzála

Zveřejněno: 26. 10. 2021

Fliegl vyvinul sklápěč, který je vhodný pro provoz ve stavebnictví i zemědělství. Velkoobjemový sklápěč Fliegl Profi se vyznačuje stabilní korbou z vysokopevnostní oceli. Zkonstruován byl pro přepravu velkého množství sypkého materiálu.

Skutečně všestranný pomocník na poli i na cestách - nový těžký sklápěč Fliegl TMK 266 S PROFI.

Velkoobjemový sklápěč Fliegl TMK 266 S Profi se vyznačuje stabilní korbou z vysokopevnostní oceli. Zkonstruován byl pro přepravu velkého množství sypkého materiálu. Nevýhodou těchto typů van je malá výška bočních stěn, takže jsou vzhledem ke svému malému objemu jen stěží vhodné pro přepravu plodin. Naproti tomu běžné sklápěče jsou vynikající pro přepravu lehkých materiálů, ale méně vhodné pro použití ve stavebnictví a komunální sféře. Fliegl tedy vyvinul sklápěč, který je vhodný pro provoz ve stavebnictví i zemědělství.

Aby bylo možné tyto požadavky skloubit v jednom sklápěči, sází společnost Fliegl na mimořádně kvalitní materiál a zároveň velký objem. Návěs využívá konstrukci vyrobenou z jemnozrnné oceli S700MC, která slibuje vysoký pevnostní potenciál při současném snížení hmotnosti. Korba je namontována na tandemovém podvozku s lakovaným rámem Profi a má maximální přípustnou celkovou hmotnost 22 000 kg. Hydraulicky odpružená oj zajišťuje lepší jízdní komfort a pohodlné nastavení výšky návěsu podle požadavků tažného vozidla. Volitelně lze namontovat nástavky pro zvětšení objemu korby o cca 8 m³ na cca 33,0 m³.

Manévrovatelnost je důležitá zejména při přepravě těžkých nákladů a díky volitelnému nucenému řízení lze se sklápěčem elegantně manévrovat v každé zatáčce. Možnost nuceného řízení výrazně zvyšuje bezpečnost jízdy, protože sklápěč Fliegl se za traktorem pohybuje plynule a lze jej vždy snadno ovládat, a to i při náhlých změnách směru jízdy nebo v zatáčkách. Za zmínku stojí také lepší stabilita na nerovném terénu. Vysokou stabilitu a výrazné zvýšení jízdního komfortu.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Fliegl

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.