Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Inovované nízkoprofilové traktory New Holland T4 LP

Zveřejněno: 1. 3. 2024

New Holland uvádí na trh inovované speciální traktory New Holland T4 LP (nízkoprofilové), které doplňují nedávno modernizované modely T4 F (sadařské), N (úzké) a V (vinařské).

New Holland T4 LP.

Nové traktory New Holland T4 LP, které jsou navrženy tak, aby splňovaly potřeby pěstitelů ovoce, zemědělců v horských oblastech a těch, kteří potřebují traktor s nízkým těžištěm nebo traktor, který má přístup do nízkých budov, byly vylepšeny v mnoha oblastech, aby se dále zvýšil komfort, výkon a efektivita. Jsou k dispozici s ochranou proti převrácení nebo s plochou podlahou kabiny pro pohodlí obsluhy a filtračním systémem kategorie 4.

Traktory nabízí maximální točivý moment 518 Nm při pouhých 1 300 otáčkách za minutu a 40 % zálohu točivého momentu a díky přidání nového vlajkového modelu o výkonu 120 koní (jmenovitý) je nyní k dispozici 5 modelů New Holland T4 LP. Všechny jsou vybaveny čtyřválcovými motory FPT F5C s výkonem od 75 koní (jmenovitý výkon) a převodovkami Shuttle Command 16/16 s rychlostí 40 km/h.

K dispozici jsou dvě varianty přední nápravy, které odpovídají širšímu rozchodu kol, o který usilují někteří majitelé sadů, zeleninových farem, a obě jsou vybaveny elektrohydraulickým řízením 4wd a diferenciálem. Vzdálenost mezi přírubami standardní přední nápravy je 1 460 mm, zatímco pro ty, kteří požadují širší rozchod, jsou traktory volitelně k dispozici s nápravou kategorie 1.0 se vzdáleností 1 585 mm. To umožňuje montáž pneumatik o rozměrech až 380/75 R20, k nimž se hodí zadní pneumatiky o rozměrech 540/65 R28, aby byly splněny potřeby uživatelů vyžadujících rozchod kol 24, 28 nebo 30 palců, což vede k celkové šířce 1 588 až 2 500 mm. Pro zvýšení trakce, stability a snížení utužení půdy je možné specifikovat také pneumatiky Pneutrac. Pro zachování čistoty traktoru jsou namontovány širší nástavce předních blatníků navržené speciálně pro New Holland T4 LP, zatímco zadní blatníky mají flexibilní nástavce, které se přizpůsobí většímu rozchodu kol.

Traktory New Holland T4 LP jsou k dostání i bez kabiny.
Traktory New Holland T4 LP jsou k dostání i bez kabiny.

Díky modernizované přední nápravě s nosností 2 500 kg jsou traktory New Holland T4 LP dobře použitelné pro práci s čelním nářadím. Přední závěs má nosnost 2 000 kg, zadní 2 900 kg.

New Holland T4 LP zdědil mnoho dalších vlastností od ostatních traktorů řady New Holland T4 Specialty. Všechny modely lze objednat s kabinou VisionView, která nabízí nejnižší hladinu hluku v segmentu, 71 dB(A), a kompatibilitu s ROPS/FOPS pro zajištění bezpečnosti a kompatibility s čelním nakladačem.

Traktory New Holland T4 LP naleznou uplatnění i v horském terénu.
Traktory New Holland T4 LP naleznou uplatnění i v horském terénu.

Modely traktorů New Holland T4 LP s kabinou jsou k dispozici také s patentovanou dvojitou filtrací Blue Cab 4 kategorie 2 a 4, která zajišťuje maximální ochranu před prachem, pylem a mlhou z postřiku.

Inovované ovládací prvky v celé kabině zahrnují prvky z větších traktorů New Holland, jako je digitální přístrojový panel InfoView pro správu klíčových ovládacích prvků a nastavení. Nové elektrohydraulické ovládání vývodového hřídele zjednodušuje jeho zapínání, přičemž mokrá spojka chrání součásti převodovky před vysokými špičkami točivého momentu.

Traktory New Holland T4 LP jsou vhodně vybavené pro používání moderní závěsné techniky.
Traktory New Holland T4 LP jsou vhodně vybavené pro používání moderní závěsné techniky.