50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Jak se dařilo výrobci motorů DEUTZ v roce 2021?

Zveřejněno: 28. 3. 2022

Rok 2021 byl pro společnost DEUTZ velmi úspěšný, a to jak z provozního, tak i strategického hlediska.

Výroba motorů Deutz AG.

Společnost dosáhla nárůstu tržeb o téměř 25 % na 1,62 miliardy eur. „Výrazně jsme pokročili v transformaci našeho podnikání směrem k alternativním, ekologickým pohonům. Náš vodíkový motor je jen jedním z příkladů, jak se DEUTZ staví k udržitelné budoucí mobilitě v oblasti terénních vozidel," říká generální ředitel skupiny Dr. Sebastian C. Schulte a dodává k aktuální situaci: „Situace v zásobování zůstává napjatá a očekáváme další tlak na marže, a to i prostřednictvím dodavatelského řetězce. Zároveň nikdo nemůže předvídat ekonomický dopad rusko-ukrajinské války. Proto se připravujeme na náročný rok.“

Geopolitický dopad rusko-ukrajinské války na světovou ekonomiku a celosvětový tok zboží je doprovázen vysokými nejistotami. V těchto regionech však nesídlí žádní přímí dodavatelů komponentů společnosti DEUTZ. Objem prodejů v oblasti motorů je zde malý. DEUTZ také přestal nabízet své motory v Rusku a Bělorusku.

Ve finančním roce 2021 zaznamenala společnost DEUTZ AG v porovnání s předchozím rokem nárůst nových zakázek o 52,2 % na 2 012,6 milionu eur. Tento pozitivní vývoj lze přičíst vysoké ochotě zákazníků investovat.

Společnost prodala 201 283 kusů motorů. Dceřiná společnost DEUTZ Torqeedo prodala 40 401 elektrických lodních pohonů.

Autor: Milan Jedlička
Foto: DEUTZ AG

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.