AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 19.3. – svátek slaví Josef

Kamerový systém Amazone pro lepší přehled a vyšší bezpečnost na silnici. Už žádná omezená viditelnost na křižovatkách nebo výjezdech z pole

Zveřejněno: 22. 12. 2021

Firma Amazone ke svým čelním zásobníkům a nádržím nově nabízí kamerový systém certifikovaný Německou zemědělskou společností (DLG). Cílem je zajistit bezpečný provoz po pozemní komunikaci.

Nový certifikovaný kamerový systém od Amazone umožňuje optimální sledování křižovatek při výjezdech z polí nebo dvorů.

Traktory s čelně neseným nářadím mají velmi omezený výhled. To musí být kompenzováno vhodnými opatřeními, aby tyto soupravy nepředstavovaly nebezpečí pro ostatní účastníky silničního provozu. Většinou takové soupravy musí v Německu využívat doprovodné vozidlo. Alternativou je použití certifikovaného kamerového systému Amazone. Kamerový systém od firmy Amazone již splňuje příslušné požadavky.

Certifikovaný kamerový monitorovací systém AMAZONE pro lepší přehled a vyšší bezpečnost

Firma Amazone doposud nabízela kamerový systém pro sledování silničního provozu, který nebyl certifikovaný (nesměl být použit jako alternativa k doprovodnému vozidlu). Kamerový systém s certifikací DLG je nyní v Německu k dispozici jako volitelná výbava pro čelní zásobník Amazone FTender 1600 (bez pneumatikového pěchu) a pro čelní nádrže Amazone FT 1001, FT 1502 a FT-P 1502.

Rozdělená obrazovka umožňuje paralelní sledování levé a pravé kamery.
Rozdělená obrazovka umožňuje paralelní sledování levé a pravé kamery.

Pro tento certifikovaný kamerový systém Amazone je rovněž vyžadován protokol o instalaci od úředně uznaného odborníka. V tomto posudku se kontroluje instalace kamerového systému ve spojení s traktorem a čelně neseným nářadím. Dvě kamery jsou již předem namontovány na levé a pravé straně čelně neseného nářadí v souladu s předpisy a přenášejí svůj obraz z kamery na přehledný monitor v kabině traktoru, aniž by omezovaly přímý výhled řidiče. Rozdělená obrazovka umožňuje paralelní sledování levé a pravé kamery. Kamerový systém lze připojit nebo odpojit společně s čelně neseným nářadím pomocí konektoru.

Nový certifikovaný kamerový systém od Amazone umožňuje optimální sledování křižovatek při výjezdech z polí nebo dvorů. Obsluha tak má jasný výhled na provoz, což výrazně snižuje riziko nehod v místech se zhoršenou viditelností.