Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Každá nově vyrobená řezačka Krone je testovaná na poli a silnici

Zveřejněno: 22. 1. 2020

Vyrobením samojízdné řezačky Krone nic nekončí. Než dojede ke svému novému majiteli, je podrobena rozsáhlému testování na poli i silnici.

Řezačka Krone na zkušební stolici

Německý výrobce samojízdných řezaček a strojů na sklizeň píce se podělil o zajímavá fakta z výroby samojízdných modelů řezaček Krone řady BiG X.

Každá nově vyrobená řezačka je na konci výrobního procesu podrobena speciálnímu testovacímu programu, který probíhá mimo jiné na zkušební stolici. Řezačka při tomto testování dosahuje svých limitů. Každá řezačka také sklidí tři hektary kukuřice a absolvuje 16km jízdu po silnici. Kromě pojezdu se zkouší i sklizňové ústrojí.

Krone během testování může simulovat všechny možné parametry, například extrémní točivé momenty na svahu nebo na vlhkých površích. Výrobce všechny praktické zkušenosti shromažďuje a přenáší do simulačního programu.

Navzdory některým oborovým obtížím v odvětvích zemědělské techniky a užitkových vozidel dosáhla skupina Krone v posledním obchodním roce 2018/2019 obratu 2,24 mld. Euro, v porovnání s minulým obchodním rokem (zhruba 2,1 mld. €) je to další zvýšení.

Na území Moravskoslezského, Olomouckého a Zlínského kraje dodává stroje Krone společnost BV Technika.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Krone

1) čerpáno z materiálů Krone

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.