Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Kubota představuje novou generaci úzkorozchodných traktorů Kubota M5002 Narrow

Zveřejněno: 23. 2. 2023

Kubota představuje nové traktory Kubota M5002 Narrow Series. Tato nová řada byla speciálně vyvinuta pro práci ve vinicích, sadech a komunálních službách. Traktory řady Kubota M5002 Narrow se vyznačují kompaktní a robustní konstrukcí. Nová generace zároveň nabízí větší komfort pro řidiče.

Kubota představuje novou generaci úzkorozchodných traktorů Kubota M5002 Narrow.

Model Kubota M5002 Narrow se vyznačuje úzkou a kompaktní konstrukcí. To je ideální pro manévrování v úzkých řadách a při jízdě ve stísněných podmínkách. Produktové portfolio bylo rozšířeno o další dvě výkonnostní třídy, což mu dává široké možnosti využití. Tato nová řada traktorů je vybavena čtyřválcovým motorem Kubota, který splňuje evropskou emisní úroveň Stage V a je nabízen v pěti výkonových třídách od 74 do 115 koní. Tyto traktory poskytují výkon potřebný pro všechny polní a dopravní práce. Pět modelů nové řady: Kubota M5-072N, M5-082N, M5-092M, M5-102N a M5-112N.

Nový úzký traktor řady Kubota M5002 Narrow je určen pro širokou škálu specializovaných aplikací a má dvě různá provedení kapot, která vyhovují požadavkům jednotlivých aplikací. Jedna kapota, speciálně navržená pro modely s kabinou, poskytuje dobrý výhled dopředu na přední nápravu, takže je vhodná pro práci ve vinicích a sadech i pro komunální aplikace. Druhá kapota, speciálně navržená pro modely ROPS, má nízký profil a je ideální pro práci ve sklenících a na trvalých kulturách.

Úzká řada Kubota M5002 Narrow je k dispozici s praktickou převodovkou. Dvourychlostní převodovka, která umožňuje zdvojení libovolného převodového stupně stisknutím tlačítka, má 36 rychlostních stupňů vpřed a 36 vzad.

Při práci v řádkových kulturách, jako jsou sady a vinice, je nejdůležitější vlastností dobrého úzkorozchodného traktoru Kubota M5002 Narrow manévrovatelnost.
Při práci v řádkových kulturách, jako jsou sady a vinice, je nejdůležitější vlastností dobrého úzkorozchodného traktoru Kubota M5002 Narrow manévrovatelnost.

Pro snadné zvedání těžkých břemen a bezpečnou práci byla nová řada Kubota M5002 Narrow vybavena výkonným hydraulickým systémem, který poskytuje výkon až 69 l/min. Kromě toho může Kubota M5002 Narrow díky svému závěsu zvedat těžká břemena o hmotnosti až 2 300 kg.

Při práci v řádkových kulturách, jako jsou sady a vinice, je nejdůležitější vlastností dobrého úzkorozchodného traktoru Kubota M5002 Narrow manévrovatelnost. U odpružení přední nápravy lze nastavit tlumicí vlastnosti. Kromě toho lze reakci přizpůsobit individuálním potřebám.

Traktory Kubota M5002 Narrow poskytují výkon potřebný pro všechny polní a dopravní práce.
Traktory Kubota M5002 Narrow poskytují výkon potřebný pro všechny polní a dopravní práce.

S ohledem na dlouhé pracovní dny vyvinula Kubota prostornou kabinu traktoru Kubota M5002 Narrow s rovnou podlahou a vynikajícím výhledem do všech stran. Vynikající ergonomie se snadno dosažitelnými ovládacími prvky umožňuje pohodlnou a produktivní práci a plné soustředění na daný úkol.

Kabina traktoru Kubota M5002 Narrow může být vybavena řadou filtrů CAT IV v souladu se specifickou normou UNI EN 15695-1:2018. Výkonná ventilace kabiny s certifikovaným filtrem poskytuje spolehlivou ochranu před pesticidy, které se často používají k ošetřování sadů a vinic.