Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 30.4. – svátek slaví Blahoslav

Nabídka pluhů Amazone Teres se rozšiřuje o modely s manuálním a stupňovitým nastavením šířky brázdy

Zveřejněno: 27. 2. 2024

Amazone nyní nabízí nesený pluh Amazone Teres se 4, 5 nebo 6 radlicemi s plynulým nebo s manuálním stupňovitým nastavením šířky brázdy pro traktory o výkonu do 300 koní. Šířku brázdy lze u nových pluhů Amazone Teres nastavit na 35, 40, 45 nebo 50 cm pro každé orební těleso. Pluh byl prezentován na Tiskových dnech v Německu.

Nabídka pluhů Amazone Teres se rozšiřuje o modely s manuálním a stupňovitým nastavením šířky brázdy.

Pluh Amazone Teres se vyznačuje jednoduchým nastavením a nízkou potřebou tahové síly. Nová orební tělesa navíc zajišťují nižší náklady na opotřebení i při vyšších pracovních rychlostech.

Pluhy Amazone Teres 300 a 300 S jsou standardně vybaveny manuálním nastavením šířky brázdy a volitelně hydraulickým nastavením. Při nastavování není nutné znovu nastavovat tažný bod – nastavuje se automaticky prostřednictvím paralelogramu.

Pluhy Amazone Teres lze nově osadit orebními tělesy SpeedBlade. Při zvýšení pracovní rychlosti např. z 6 km/h na 8 km/h se místo opotřebení hlavní radlice automaticky posouvá stále více dozadu směrem ke středu tělesa. Těleso je extrémně tvrdé a vysoce odolné proti opotřebení.

Ovládání hydraulického systému Comfort.
Ovládání hydraulického systému Comfort.

Pluh Amazone Teres má robustní nosník o rozměrech 150 x 150 x 8,8 mm. Rám pluhu má čtvercový profil 150 x 150 x 8,8 mm a je pro tento pluh dostatečně pevný a současně lehký. Uložení osy pluhu ve dvojitých ložiscích ProtectShaft s integrovanou koulí je maximálně pevné a má zanedbatelné opotřebení. Tlumení vibrací pluhu je efektivní jak při práci, tak při přepravě na silnici. Otočný systém SmartTurn je vybaven výkyvným hydraulickým pístem a nastavuje se podle pracovního záběru. Jištění v extrémních podmínkách může být střižnými šrouby se střižnou silou 6 200 kg.

Nastavení hloubky brázdy se provádí buď manuálně, nebo hydraulicky pomocí opěrného kola. Pro zvláště náročné podmínky je k dispozici speciálně vyvinutá pneumatika AS o rozměrech 785 x 350 mm.

Těleso WXL 35 SpeedBlade.
Těleso WXL 35 SpeedBlade.

Rozšíření nabídky orebních těles SpeedBlade

Nabídka těles pluhů Amazone Teres 300 a Amazone Tyrok 400 byla rozšířena o těleso WXL 35 SpeedBlade. Vlastní profil tělesa je již velmi dobře známý z pluhů Amazone Cayros a při použití na vhodných půdách se osvědčil. Těleso WXL 35 je však odolnější proti opotřebení i při zvyšujících se pracovních rychlostech. WXL 35 je ideální pro mnoho půd, zejména pro středně těžké a těžší půdy. Kromě toho se vyznačuje dobrou průchodností a mimořádně nízkou potřebou tahové síly. WXL 35 využívá své přednosti zejména v případě vysokého množství rostlinných zbytků a velkého množství organické hmoty.

Firma Amazone také vyvinula pro Teres hydraulický systém Comfort, aby bylo možné pluh bez problémů hydraulicky ovládat i traktorem se dvěma nebo třemi hydraulickými okruhy.