TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Největší Fendt Ideal dostal řadu vylepšení, práce se sklízecími mlátičkami Fendt bude efektivnější

Zveřejněno: 27. 7. 2021

Fendt představil novinky v oblasti sklízecích mlátiček řady Ideal, E, L a C. Novinky se týkají převážně naváděcího a telematického systému a obutí strojů. Nejvýkonnější model Ideal dostane i inovovaný čisticí systém, který lépe rozliší těžší a lehčí zrna.

Sklízecí mlátičky řady Ideal, C a L lze nyní vybavit centrálním telematickým systémem Fendt Connect. Zdroj foto - tisková zpráva Fendt

Naváděcí systém zvyšuje efektivitu strojů a přesnost při práci na poli. Uživatelé sklízecích mlátiček Fendt Ideal využívají naváděcí systém VarioGuide a přijímač NovAtel nebo Trimble – vše patří do standardní výbavy. Nyní si však mohou objednat také předinstalovaný korekční signál RTK s přesností navádění na 2 cm.

Nabídka pneumatik pro modely Fendt Ideal 7 a Fendt Ideal 8 byla rozšířena tak, aby jízda po úzkých silnicích typických pro Německo, Francii a jižní Evropu byla bezpečná. Pneumatika o rozměru 710/70 R42 splňuje evropské homologační normy pro jízdu po klikatých venkovských silnicích a projíždění úzkými prostory. Pneumatika se může pochlubit vnější šířkou menší než 3,30 m. Všechny předchozí varianty pneumatik jsou stále k dispozici.

U modelu Fendt Ideal 9 byl přepracován systém čištění, což zvýší celkový výkon stroje a zlepší výsledky čištění. Další novinkou je systém ActiveSpread SwingFlow pro rovnoměrnější rozhoz slámy i ve vlhkých sklizňových podmínkách.

Všechny sklízecí mlátičky Fendt E, L a C nově splňují evropskou emisní normu Stage V.

U modelu Fendt Ideal 9 byl přepracován systém čištění, což zvýší celkový výkon stroje a zlepší výsledky čištění. Zdroj foto - tisková zpráva Fendt
U modelu Fendt Ideal 9 byl přepracován systém čištění, což zvýší celkový výkon stroje a zlepší výsledky čištění. Zdroj foto - tisková zpráva Fendt

Sklízecí mlátičky řady Ideal, C a L lze nyní vybavit centrálním telematickým systémem Fendt Connect. Tento systém pomůže spravovat strojový park odkudkoliv. Sledovat lze parametry jako jsou otáčky motoru, spotřeba paliva, pojezdová rychlost a poloha stroje. U strojů Ideal lze navíc prohlížet údaje o sklizni včetně výnosu, vlhkosti a nastavení stroje a přesněji tak kontrolovat využití stroje. Pokud majitel stroje dá souhlas, k datům může mít přístup i prodejce. Získá tak rychlý přehled o nadcházejících servisních intervalech nebo chybových kódech. Systém Fendt Connect je u sklízecích mlátiček Fendt Ideal součástí standardní výbavy a u sklízecích mlátiček Fendt řady C a L je k dispozici jako volitelné příslušenství.

Všechny sklízecí mlátičky Fendt E, L a C nově splňují evropskou emisní normu Stage V. Zdroj foto - tisková zpráva Fendt
Všechny sklízecí mlátičky Fendt E, L a C nově splňují evropskou emisní normu Stage V. Zdroj foto - tisková zpráva Fendt

Výrobní závod v Breganzi navyšuje kapacitu

Poptávka po sklízecích mlátičkách Fendt v posledních letech výrazně vzrostla. V reakci na tento trend prošel závod na výrobu sklízecích mlátiček (Breganze) v loňském roce nejrozsáhlejší rekonstrukcí v historii tohoto italského závodu. Celá výroba byla kompletně restrukturalizována a rozšířena; modernizací prošla výroba dílů, logistika i celá montážní linka. Na montážní lince se nyní mohou současně vyrábět jak sklízecí mlátičky Fendt Ideal, tak sklízecí mlátičky řady E, L a C. Systém je podobný traktorové výrobní lince v německém Marktoberdorfu.

Výše zmíněné novinky byly představeny na mezinárodní tiskové konferenci. Fendt také oznámil, že vybrané modely traktorů osadí novými motory Deutz. Přišla také nová generace postřikovačů Rogator a modernizace traktorů Fendt 500, 900 a 1000 Vario.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Fendt

1) z podkladů Fendt

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.