Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Fendt představuje novou sklízecí mlátičku pro extrémně kopcovité oblasti. Dokáže se naklánět vertikálně i horizontálně

Zveřejněno: 23. 11. 2020

Fendt na trh uvádí novou sklízecí mlátičku Fendt 5275 C SL. Tato pětivytřásadlová sklízecí mlátička byla vyvinuta hlavně pro extrémně kopcovité oblasti a doplňuje stávající produktovou řadu modelů PL a PLI ze série C. Telemetrický systém Fendt Connect je nyní také k dispozici i pro sérii C a L.

Sklízecí mlátička Fendt 5275 C SL se dokáže naklánět vertikálně i horizontálně

Fendt 5275 C SL (SuperLevel) disponuje aktivním svahovým vyrovnáváním až do 38 %. Sklízecí mlátička je schopna kompenzovat svah vertikálně i horizontálně. S aktivovaným svahovým vyrovnáváním je mláticí ústrojí, zásobník na zrno, čisticí systém a kabina řidiče vždy ve vodorovné pozici. Sklon ve směru jízdy se nastavuje pomocí dvou hydraulických pístnic.

Díky svahovému vyrovnávání dosahuje sklízecí mlátička maximálních výkonů i na extrémních svazích. Pro nový kombajn byla vyvinuta speciální řada adaptérů FreeFlow a PowerFlow.

Pohodlná a prostorná kabina Fendt Skyline

Nový model Fendt 5275 C SL disponuje komfortní výbavou. Kabina Fendt Skyline je vybavena nejmodernějším komfortním sedadlem se vzduchovým odpružením. Stroj je standardně vybaven také automatickou klimatizací, takže obsluha může pohodlně pracovat i v nejteplejších letních dnech.

Kombajny série C budou vybaveny novým navigačním systémem Fendt Vario Guide. Uživatelé budou mít na výběr přijímač NovAtel SMART 6L nebo Trimble AG 382.

Fendt 5272 C SL bude zatím k dispozici pouze v Itálii a ve Francii. Souběžně s příchodem nového modelu se začínají objevovat informace o tom, že se přestanou vyrábět sklízecí mlátičky v barvách značky Laverda.

Fendt Connect dostupný u sklízecích mlátiček série C a L

Telemetrický systém Fendt Connect je volitelně k dispozici pro kombajny série C a L. Systém čte, ukládá a vyhodnocuje provozní údaje a sdílí je prostřednictvím mobilní sítě.

Na počítači nebo prostřednictvím chytrého zařízení může majitel kombajnu získat celou řadu informací, včetně zobrazení mapy s vyznačením polohy a trasy jízdy mlátičky. Obsluha má také jasný přehled o všech chybových zprávách a intervalech servisu a může dokonce dát k těmto údajům prodejci přístup. Rychlý přehled nadcházejících servisních intervalů a čtení chybových kódů umožňuje především prediktivní údržbu.

Autor: Jakub Tutsch1)
Foto: Fendt

1) z podkladů Fendt

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.