Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Nová generace bubnového žacího stroje Kuhn PZ 8831 čerpá z více než 50leté historie

Zveřejněno: 4. 1. 2022

Velké farmy se středně velkými traktory mohou nyní využívat nový bubnový žací stroj Kuhn PZ 8831, který nabízí vysoký výkon. V kombinaci s čelním žacím strojem řady Kuhn PZ 1021 F je k dispozici celkový pracovní záběr až 8,84 m.

Nový bubnový žací stroj Kuhn PZ 8831.

Historie žacích strojů Kuhn PZ sahá více než 55 let do minulosti, kdy byla na trh uvedena první bubnová sekačka. "Designed by KUHN, made by KUHN" je filozofií této nové generace. Osvědčené vlastnosti žacích strojů PZ jsou kombinovány s novými řešeními.

Sklizeň čisté píce i v těch nejnáročnějších polních a rostlinných podmínkách zvládnou pouze žací stroje s vhodnou konstrukcí. Zde se uplatní žací stroje Kuhn PZ 8831, které zajistí čistou sklizeň, zejména na nerovném terénu a optimální přepravu plodin, což je v obtížných podmínkách velmi důležité.

V konfiguraci se dvěma zadními žacími stroji vpředu nesený žací stroj Kuhn zajistí rozložení hmotnosti pro optimální manévrovatelnost v kopcovitém terénu. Žací stroj Kuhn PZ je vhodný pro středně velké traktory. Díky robustní převodovce je vhodný i pro větší traktory.

Žací stroj Kuhn PZ 8831 lze odpojit a uložit ve složené poloze na integrovaných podpěrách. Ušetříte tak spoustu úložného prostoru v hale nebo na dvoře. Žací stroj je standardně vybaven hydraulickým bezpečnostním systémem LIFT-CONTROL. Když narazí na překážku, žací jednotky se nezávisle na sobě pohybují nahoru a zpět.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Kuhn

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.