Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Před 20 lety byl představen unikátní kombinovaný lis Kuhn BIO s koncepcí „vše v jednom“

Zveřejněno: 22. 11. 2021

Před 20 lety byla představena kombinace lisu a baličky Kuhn BIO. Zjistěte, jak se stroj za tu dobu vyvinul, ale zároveň zůstal do značné míry stejný.

Před 20 lety byl představen unikátní kombinovaný lis Kuhn BIO s koncepcí „vše v jednom“

Kuhn BIO je zkratka pro "Bale-In-One". Dvě operace - lisování a ovíjení - jsou spojeny do jedné, protože stroj je vybaven integrovanou ovíječkou. Díky této bezkonkurenční konstrukci je KUHN BIO (nyní pod názvem i-BIO+) mimořádně kompaktní, snadno ovladatelné a lehké řešení. V současnosti je na trhu lis s integrovanou baličkou Kuhn i-BIO +. Díky své nízké hmotnosti a malé velikosti, vyniká Kuhn i-Bio + svojí ovladatelností a perfektně se tak hodí do kopcovitého terénu, nebo na malé pozemky se špatným přístupem.

Unikátní konstrukce Kuhn i-BIO+ s integrovanou baličkou do konstrukce lisu zvládne dvě operace v jednom stroji. Tento kompaktní stroj Kuhn váží pouze 3 700 kg, což má samozřejmě kladný vliv na jeho ovladatelnost, a to i v kopcovitém terénu.

Díky své jedinečné koncepci a výhodám si různé verze Kuhn BIO - až po současnou Kuhn i-BIO+ - našly cestu do těch nejunikátnějších lokalit a podmínek po celém světě.
Díky své jedinečné koncepci a výhodám si různé verze Kuhn BIO - až po současnou Kuhn i-BIO+ - našly cestu do těch nejunikátnějších lokalit a podmínek po celém světě.

Lis Kuhn i-BIO+ je vybaven jedinečným systémem balení do fólie a systémem INTELLIWRAP. Díky systému vázání do fólie se zvyšuje kvalita balení a jako další výhoda je i úspora nákladů na fólii a jednodušší recyklace obalového materiálu. A díky systému INTELLIWRAP lze nastavit lichý počet vrstev fólie podle navoleného překrytí.

Lis Kuhn i-BIO+ používá pro vkládání materiálu integrální rotor OPTICUT s řezáním. Jedná se o technologii, kdy jsou boční vkládací šneky integrovány přímo do vkládacího rotoru. Vekou výhodou tohoto systému je pohon rotoru a sběrače pouze z jedné strany. To má za následek snížení počtu pohyblivých dílů, jednoduší údržbu i čištění a samozřejmě i delší životnost vkládacího ústrojí. Pokud dojde k zablokování rotoru, je možné z kabiny traktoru hydraulicky spustit dno i nože. Aby se dosáhlo, co nejlepší hustoty balíků je lis vybaven válci POWERTRACK, které začnou otáčet jádro balíku od samotného počátku lisování.

Díky své jedinečné koncepci a výhodám si různé verze Kuhn BIO - až po současnou Kuhn i-BIO+ - našly cestu do těch nejunikátnějších lokalit a podmínek po celém světě. Od odlehlých vrcholků hor, izolovaných ostrovů ve velkých světových oceánech až po malá políčka v přírodních rezervacích a farmy v bažinatých oblastech. Na oslavu 20. výročí budou společně s uživateli uspořádány různé akce.