Dnes je 1.5.

Nová řada Case IH Quantum nabídne až 20 nových traktorů ve verzi V, N, F, CL a pět variant motorů

Zveřejněno: 17. 7. 2023

Case IH představuje nové traktory Case IH Quantum v Pfalzu, klasické vinařské oblasti v Německu. Se čtyřmi modely, z nichž každý je k dispozici s pěti variantami motoru, nabízejí nové traktory Case IH Quantum dokonalá řešení pro pěstitele řádkových plodin.

Nová řada Case IH Quantum nabídne až 20 nových traktorů ve verzi V, N, F, CL a pět variant motorů.

Nové modely Case IH Quantum jsou zcela odlišné od předchozích verzí a představují velký skok do budoucnosti. Více než 70 % nově vyvinutých dílů představuje mnoho významných inovací, například pokud jde o kabinu a ergonomii, motor, hydraulický systém a převodovku ActiveDrive2. S výjimkou modelu Case IH Quantum CL, který lze objednávat od třetího čtvrtletí roku 2023, jsou všechny nové modely Case IH Quantum k dispozici okamžitě.

Nová řada Case IH Quantum se skládá ze čtyř řad V, F, N a CL, z nichž každá má pět verzí motoru. Sahá od modelu Case IH Quantum 80 se jmenovitým výkonem 74 koní až po nový vrcholný model Case IH Quantum 120 se jmenovitým výkonem 120 koní. Celkem tedy zahrnuje 20 různých modelů. Prostorově úsporná patentovaná technologie FPT Ultra-Compact Hi-eSCR2 umožňuje velmi nízkou konstrukci nové kapoty a poskytuje vynikající viditelnost, zejména při použití s čelním a mezinápravovým nářadím. S výjimkou modelu Case IH Quantum 80 a jeho motoru FPT F5C o objemu 3,4 litru jsou všechny modely vybaveny motory o objemu 3,6 litru.

Všechny nové modely Case IH Quantum jsou standardně vybaveny pohonem všech kol a – s výjimkou nového modelu Case IH Quantum CL – na přání odpruženou přední nápravou. Na přání je u všech modelů z výroby k dispozici patentovaný filtrační systém kategorie 4 pro nově navrženou kabinu s rovnou podlahou. Převodovka ActiveDrive2 s 32 rychlostními stupni pro jízdu vpřed a 16 pro jízdu vzad umožňuje dosáhnout rychlosti od 0,7 do 40 km/h. Na přání lze převodovku rozšířit o dalších osm plazivých rychlostních stupňů; to umožňuje snížit rychlost na 0,17 km/h. Mezi další klíčové vlastnosti patří nový displej na A-sloupku a plná kompatibilita s naváděcím systémem AFS a telemetrickým řešením AFS Connect.

Na přání je u všech modelů Case IH Quantum z výroby k dispozici patentovaný filtrační systém kategorie 4 pro nově navrženou kabinu s rovnou podlahou.
Na přání je u všech modelů Case IH Quantum z výroby k dispozici patentovaný filtrační systém kategorie 4 pro nově navrženou kabinu s rovnou podlahou.

Case IH Quantum V do vinic

Díky minimální vnější šířce pouhých 1 063 mm s pneumatikami 280/85 R28, šířce kabiny 980 mm a úzkému rámu se Case IH Quantum V skvěle hodí do starých vinic s úzkými roztečemi řádků. Ve verzi s jednoduchou a efektivní výbavou má Case IH Quantum V kabinu s klimatizací a prémiovým sedadlem se vzduchovým odpružením, převodovku ActiveDrive2 a přední nápravu s pohonem všech kol. Dále obsahuje mechanický systém ovládání zadního závěsu Lift-O-Matic Plus a hydraulické čerpadlo o výkonu 64 l/min. Pro maximální komfort a intuitivní ovládání je alternativně k dispozici také balíček výbavy s novou kabinou kategorie 4, klimatizací a paketem LED světel a prémiovým sedadlem se vzduchovým odpružením.

Case IH Quantum N – nový úzkorozchodný traktor pro vinice a obce

Poprvé se představuje úzký traktor Case IH Quantum N. Díky vnější šířce 1 325 mm, větší 1 145 mm široké kabině a středovému rámu je ideální pro rozteče řádků ve vinohradnictví kolem 2 metrů. Stejně jako modely Case IH Quantum V a Case IH Quantum F je i Case IH Quantum N k dispozici ve dvou zmíněných variantách výbavy.

Všechny nové modely Case IH Quantum jsou standardně vybaveny pohonem všech kol a – s výjimkou nového modelu Case IH Quantum CL – na přání odpruženou přední nápravou.
Všechny nové modely Case IH Quantum jsou standardně vybaveny pohonem všech kol a – s výjimkou nového modelu Case IH Quantum CL – na přání odpruženou přední nápravou.

Case IH Quantum F – určený pro sady a vinice

Nový model Case IH Quantum F se standardní vnější šířkou 1,5 metru se skvěle hodí do sadů i širších nových vinic. Stejně jako u modelu Case IH Quantum V je k dispozici jednoduchá a efektivní varianta výbavy a varianta pro maximální komfort a intuitivní ovládání.

Nový Quantum CL pro řádkové plodiny

Nový Case IH Quantum CL pro řádkové plodiny má stejnou platformu obsluhy jako nový Case IH Quantum F. Hlavním rozdílem mezi verzemi CL a F je širší přední náprava, jakou jsou vybaveny standardní traktory Case IH. Díky přípustnému zatížení přední nápravy 2 500 kg a rozměru od příruby k přírubě až 1 584 mm je možné na traktor Case IH Quantum CL namontovat větší pneumatiky a pokrýt tak rozmanité úkoly v sadech a smíšených hospodářstvích. Zejména v kopcovitém terénu to v kombinaci s elektrohydraulicky připojitelným pohonem všech kol a uzávěrkou diferenciálu zajišťuje lepší trakci a dodatečnou stabilitu.

Kromě toho zde mohou být namontovány vysoce flexibilní a k půdě šetrné pneumatiky PneuTrac® s technologií VF, které zajišťují i účinnou ochranu půdy.