Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Nová řada středně velkých senážních vozů Fendt Tigo MS, MR a MR Profi

Zveřejněno: 28. 8. 2018

Po úspěšném zavedení víceúčelových návěsů Fendt Tigo PR a XR na trh v roce 2017, přichází nová řada středně velkých senážních vozů Fendt Tigo MS, MR a MR Profi. Z výhod strojů Tigo, mohou nyní čerpat i malé a středně velké zemědělské podniky.

Nový Tigo 60 MS.

Všechny tři modely jsou vybaveny automatickým sběračem. Pracuje tiše a zajišťuje rovnoměrný tok materiálu i při vysokých rychlostech. Protože je pick-up nejen automatizovaný, ale i plně žárově pozinkovaný, všechny tři modely nevyžadují extra údržbu.

Systém Trimatic

Pro trvalou vysokou kvalitu řezu jsou všechny tři modely vybaveny vypínacím systémem založeným na pružinách Trimatic. Jediný ochranný kryt nože chrání čepel a rotor proti potenciálním cizím tělesům. Pokud rotor tlačí cizí předmět na nůž, pružina se spustí a okamžitě snižuje intenzitu síly nože. Po průchodu cizího tělesa se automaticky vrátí nůž do své pracovní polohy.

Menší vozy jsou vybaveny dvěma řetězovými dopravníky, které zvládnou hmotu také vykládat. Větší modely Tigo MR Pro a Tigo MS 60 jsou vybaveny čtyřmi řetězy. Podlaha je vyrobena ze dřeva. Když je ložná plocha zcela naplněná, dopravník se sám vypne. Všechny modely mohou být opatřeny dvojicí nebo trojicí dávkovacích válců. Možností je i volba vybavit vůz hydraulicky poháněným příčným dopravníkovým pásem pro dávkování krmiva.

Všechny modely mají tandemový podvozek. Ovládání se může provádět jak přes samostatný terminál Fendt, tak přes ISOBUS.

Přečtěte si o novinkách Fendt pro příští rok, jako je například nová generace lisů Rotana a nové sklizňové adaptéry pro řezačky Katana.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Fendt

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.