Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Prutové brány Lemken Thulit pro mechanickou likvidaci plevele

Zveřejněno: 23. 10. 2023

Lemken uvádí na trh své první prutové brány pro mechanickou likvidaci plevele. Prutové brány Lemken Thulit disponují osmi řadami prutů a čtyřmi nosníky. K dispozici je i hydraulické nastavení přítlaku prutů. Přítlak lze během jízdy plynule regulovat až na pět kilogramů. Redakce Agroportal24h.cz měla možnost stroj vidět během Tiskových dní ve Francii.

Prutové brány Lemken Thulit pro mechanickou likvidaci plevele.

Asymetricky uspořádané pruty bran Lemken Thulit jsou umístěné s roztečí řádků 31,25 mm a zajišťují práci bez ucpávání. Stabilní, přesně kopírující stopu a neopotřebovávající se ložiska prutů zajišťují optimální odstraňování plevele. Pruty také disponují rychlovýměnným systémem pro snadnou výměnu prutu.

Model Lemken Thulit se vyznačuje přesným a plynulým kopírováním terénu s rovnoměrným přítlakem, což z něj činí vysoce univerzální nářadí i na velmi nerovném terénu. Díky velké světlé výšce a konstrukci, která odstraňuje potřebu obvyklých pružin, je téměř nemožné, aby se pod rámem zachytily rostliny.

Při přepravě se pruty bran Lemken Thulit automaticky sklápějí, což zvyšuje úroveň bezpečnosti.
Při přepravě se pruty bran Lemken Thulit automaticky sklápějí, což zvyšuje úroveň bezpečnosti.

Minimalizace hmotnosti rámu byla hlavním cílem při konstrukci tohoto stroje. Aby toho bylo dosaženo, byl ve srovnání s podobnými modely výrazně snížen počet pohyblivých částí, což zajišťuje, že prutové brány Lemken Thulit lze snadno používat i s traktory s nízkou nosností. Řidič má během práce dobrý výhled na pruty, a tedy i neustálý přehled o výsledcích práce. Při přepravě se pruty automaticky sklápějí, což zvyšuje úroveň bezpečnosti. Sklápění do přepravní polohy probíhá do písmene V.

Prutové brány Lemken Thulit budou zpočátku dostupné v omezeném množství v pracovních záběrech 6 a 9 metrů na jaře 2024. V roce 2025 přijde na trh dvanáctimetrové provedení.