Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Traktory Steyr Profi prošly modernizací. Vzduchem odpružená kabina a drobnosti, které zpříjemní pracovní den

Zveřejněno: 9. 3. 2022

Modelová řada traktorů Steyr Profi o jmenovitém výkonu 116 – 150 koní / 125 – 158 koní získala pro rok 2022 řadu vylepšení v mnoha oblastech. Má nové funkce, které majitelům a obsluze poskytují lepší viditelnost, lepší ergonomii, větší komfort, vyšší úroveň bezpečnosti a možnost přizpůsobit nastavení traktoru tak, aby vyhovovalo jim a jejich práci.

Největší změny u nových modelů traktorů Steyr Profi se nacházejí kolem kabiny a uvnitř ní.

Největší změny u nových modelů se nacházejí kolem kabiny a uvnitř ní, do které se nyní vstupuje přes nový ergonomicky vylepšený vstupní prostor s hliníkovými schůdky, jaké jsou u větších traktorů Steyr Absolut CVT, a také přes vysoce výkonné LED osvětlení vstupu, které podporuje nastupování a vystupování za tmy. K dalším novým prvkům v okolí vstupního prostoru kabiny patří kryt, který ukrývá přídavný hlavní vypínač externí baterie, stejně jako volitelné zásuvky pro topení a rozvod stlačeného vzduchu. U modelů Steyr Profi a Steyr Profi CVT je na přání k dispozici přídavný externí rozvod stlačeného vzduchu pod levými dveřmi, který obsluze umožní snadné čištění kabiny nebo chladičů.

K dalším vnějším vylepšením kabiny patří nové boční ukazatele LED v moderním stylu, které jsou při zapnutí překryty směrovými světly. Nové volitelné LED majáky jsou sklopné, aby se minimalizovalo riziko poškození.

Nízko umístěný přední stěrač pokryje až o 60 % více plochy čelního skla. To vede k lepší viditelnosti a větší bezpečnosti za zhoršených podmínek. K dispozici je také kompaktnější a méně rušivé zpětné zrcátko.

Volitelnou výbavou u modelů Steyr Absolut CVT je pneumaticky odpružená kabina, která byla převzata z větších modelů Steyr Absolut CVT (nyní volitelnou součástí i u modelů STEYR Impuls CVT). Novinkou je také prémiový kožený volant a lepší úložné prostory, včetně chlazené přihrádky. Modely se zvýšenou střechou mohou být vybavené i rádiem DAB s Bluetooth, novými prémiovými reproduktory a anténou DAB.

Nejnovější traktory Steyr Profi CVT těží výhody z bezstupňové převodovky, která prošla významným vývojem z hlediska přizpůsobitelného nastavení převodovky.
Nejnovější traktory Steyr Profi CVT těží výhody z bezstupňové převodovky, která prošla významným vývojem z hlediska přizpůsobitelného nastavení převodovky.

Mezi vylepšení usnadňující obsluhu připojeného nářadí patří nová lišta pro montáž ovládacích terminálů. K dispozici jsou také dvě USB zásuvky. Na přání je k dispozici prodejcem instalovaná sada pro držák tabletu RAM® a držák mobilního telefonu RAM®. K dispozici je také nový joystick, který umožňuje nejen ovládání vybraných hydraulických funkcí, ale obsahuje také tlačítka pro jízdu vpřed/vzad, což poskytuje další možnost změny směru jízdy jednou rukou, která odpovídá preferencím obsluhy, minimalizuje pohyb rukou a maximalizuje dobu odezvy.

Nejnovější traktory Steyr Absolut CVT těží výhody z bezstupňové převodovky, která prošla významným vývojem z hlediska přizpůsobitelného nastavení převodovky. Tato možnost přizpůsobení umožňuje obsluze upravovat, ukládat a vyvolávat chování traktoru podle osobních preferencí a požadavků aplikace. Jízdní vlastnosti převodovky Steyr Profi CVT byly vylepšeny v mnoha oblastech. Kromě toho byla vylepšena citlivost a detekce polohy rukojeti Multicontroller.

Na vrcholu řady Steyr Profi byl šestiválec s označením 6145. U něj se změnilo označení na Steyr Profi 6150, aby lépe reprezentoval 150 koní jmenovitého výkonu. Všechny ostatní modely Steyr Profi, které jsou vybaveny čtyřválcovými motory, si ponechávají svá předchozí modelová čísla.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Steyr

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.