Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Nejprodávanější traktory Steyr prošly modernizací. Nabídnou více výkonu a točivého momentu

Zveřejněno: 3. 8. 2021

Modelová řada traktorů Multi a Kompakt patří mezi nejprodávanější traktory značky Steyr. Patří také k nejuniverzálnějším modelům v nabídce. Traktory jsou nyní vybaveny novým motorem o objemu 3,6 litru, který vyhovuje emisní normě Stage V. Motor nabízí i vyšší výkon a točivý moment.

Řada Multi zahrnuje tři modely o výkonu od 100 do 120 koní. Zdroj foto - tisková zpráva Steyr

Řada Multi zahrnuje tři modely o výkonu od 100 do 120 koní. Traktory mají nízké těžiště a jsou univerzální, svoji oblibu si získaly zejména u alpských farmářů. Traktory nyní pohání nový čtyřválcový motor FPT F5 o objemu 3,6 litru. Vybaven je systémem common rail a obsahuje čtyři ventily na válec oproti dvěma u předchozího motoru. Nabízí také větší zdvihový objem než předchozí motor vyhovující emisní normě Stage IV a o objemu 3,4 litru. Navzdory nárůstu objemu nedošlo ke změnám rozměrů motoru ani chladicího systému, takže si tyto traktory zachovávají kompaktní rozměry.

Modely 4100 Multi a 4110 Multi tak nabídnou vyšší výkon a o 5 % vyšší točivý moment. Maximální točivý moment je nyní dosahován při 1 300 ot/min namísto 1 500 ot/min, což dále zvyšuje hospodárnost.

Modely 4100 Multi a 4110 Multi nabídnou vyšší výkon a o 5 % vyšší točivý moment.  Zdroj foto - tisková zpráva Steyr
Modely 4100 Multi a 4110 Multi nabídnou vyšší výkon a o 5 % vyšší točivý moment. Zdroj foto - tisková zpráva Steyr

Všechny modely jsou nyní vybaveny komfortními prvky v kabině. Jde o koberce či kožený volant. Navazují na styl ostatních nových traktorů Steyr. Pro lepší viditelnost a bezpečnost lze zvolit další dvě přídavná LED pracovní světla na zadních sloupcích kabiny.

Pět modelů traktorů Steyr řady Kompakt o výkonu 80 až 120 koní, které byly navrženy tak, aby byly lehké, obratné a flexibilní, ale zároveň nabízely mnoho výhod větších traktorů, nyní také vyhovují emisní normě Stage V díky stejnému motoru FPT F5 o objemu 3,6 l. Výkon motoru byl navýšen a úroveň točivého momentu je vyšší až o 10 % v závislosti na modelu, přičemž maximálního točivého momentu je opět dosaženo při nižších otáčkách motoru 1 300 ot/min. Stejně jako u traktorů Multi, i řada Kompakt nyní využívá bezúdržbový filtr pevných částic a selektivní katalytickou redukci (součást jednoho systému, což zajišťuje vynikající viditelnost a manévrovatelnost). Zlepšila se také možnost servisu, palivový a olejový filtr motoru je přístupný z jedné strany traktoru.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Steyr

1) z podkladů Steyr

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.