Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Úspěšná Amatechnica 2018 přilákala návštěvníky z několika států. Bodovala aukce použité techniky

Zveřejněno: 31. 5. 2018

Německý výrobce půdozpracujících strojů Amazone, pod heslem „GO for Innovation“, uspořádal polní den „Amatechnica 2018“ nedaleko svého výrobního závodu. Polní den navštívilo 6000 zemědělců, obchodníků a fanoušků tohoto výrobce. Akci doprovázel program včetně přednášky na téma „Landwirtschaft 4.0“.

Přibližně 6 000 návštěvníků vidělo techniku Amazone.

Návštěvníci mohli vidět zemědělskou techniku v akci, stacionárně, nechyběla prohlídka výrobního závodu a on-line dražba použité techniky.

Novinky z Agritechniky v akci

Zájem návštěvníků se především ubíral směrem k novinkám představených na loňském veletrhu Agritechnica. Poprvé byly k vidění v akci nové kompaktní brány CombiDisc s pracovní šířkou 3 m, vhodné pro použití na lehkých až středních půdách, a to i ve spojení s pneumatickými či mechanickými secími stroji Cataya a Centaya.

Inovace v oblasti digitálních technologií

Druhým hlavním nováčkem Amatechniky byl AmaTron 4, tabletový terminál ISOBUS vyvinutý výhradně společností Amazone.Jedná se o 8palcový dotykový monitor, k ovládání slouží také tlačítka a může být použit i známý joystick od Amazone.

Virtuální realita

I pro mnoho fanoušků technologií byla prezentace o Smart Service 4.0 nová a vzrušující. Smart Service 4.0 je dílem společnosti Amazone a slouží k tomu, že za pomocí virtuálních brýlí vidí servisní technik ve výrobním závodě přesně to, co zemědělec na poli v jižním Německu či Austrálii. V důsledku toho může rychle pomoci se vzdálenou diagnostikou a nemusí jezdit ke stroji.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Amazone

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.