AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Väderstad dosáhl rekordního obratu 550 milionů eur

Zveřejněno: 24. 1. 2023

Společnost Väderstad dosáhla v účetním roce 2022 nového rekordního obratu. Ze 420 milionů eur ve finančním roce 2021 překročil Väderstad ve finančním roce 2022 hranici 550 milionů eur.

Väderstad dosáhl rekordního obratu 550 milionů eur.

Tento rok byl pro mnoho světových firem dalším výjimečným rokem. Pandemie Covid-19 se nadále projevovala jak zvýšenou nemocností, tak přerušením dodávek materiálu, ceny oceli prudce vzrostly – zatímco válka na Ukrajině, která začala v únoru, měla velký dopad jak na zemědělství jako celek, tak na společnost Väderstad.

Poptávka po produktech společnosti Väderstad je stále vysoká a její inovace hrají i nadále významnou roli pro zemědělce, kteří chtějí vyrábět více produkce s menšími vstupy.

„Pro mnoho zemědělců to byl další příznivý rok s vysokými cenami obilí a velkou ochotou investovat. Naše tržby vykazují vysoká čísla, ale zároveň jsme byli spolu s mnoha dalšími podniky silně ovlivněni jak Covidem-19, tak vysokými cenami materiálů, zejména oceli, a ruskou válkou proti Ukrajině,“ říká Nicklas Bjersér, viceprezident pro finance a právní záležitosti společnosti Väderstad.

Väderstad dosáhl rekordního obratu 550 milionů eur.
Väderstad dosáhl rekordního obratu 550 milionů eur.

Zatímco rok 2022 byl pro společnost Väderstad z hlediska tržeb velkým rokem, finanční výsledek poněkud utrpěl kvůli situaci ve světě. „Výsledek je nižší než v předchozím roce, ale vzhledem k výše zmíněným vnějším okolnostem, které většinou nemůžeme ovlivnit, jsme s výsledkem spokojeni,“ říká Nicklas Bjersér.

Počet zaměstnanců skupiny Väderstad se v průběhu roku 2022 dále zvyšoval, a to z 1 900 na 2 000.