Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 1.5.

Alliance 373 VibroFarm – Pneumatika pro traktory s čelním nakladačem nebo nářadím

Zveřejněno: 17. 1. 2024

Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) představuje novou pneumatiku Alliance 373 VibroFarm určenou primárně pro traktory s čelním nakladačem nebo nářadím.

Pneumatika Alliance 373 VibroFarm.

Praktické zkušenosti ukazují, že nároky na koncepty pneumatik traktorů jsou vysoké, jako v případě pěstování oliv, např. na Pyrenejském poloostrově. Vibrační a sklízecí stroje jsou obvykle namontovány vpředu. Výsledkem je značné zatížení přední nápravy – v neposlední řadě kvůli nerovnoměrnému rozložení zatížení – což klade zvýšené nároky na pneumatiky. Traktory se navíc často a stále ve větší míře používají pro jízdu na silnici a širokou škálu zemědělských prací na orné půdě.

Pro tyto aplikace nabízí nová pneumatika Alliance 373 VibroFarm přizpůsobený koncept pneumatik. Nová zesílená konstrukce kostry s ocelovým pásem zajišťuje vysokou stabilitu pneumatiky a stroje během provozu, a to i při extrémním zatížení.

Technologie Stratified Layer Technology (SLT) vyvinutá značkou Alliance zajišťuje vysokou trakci a nízký prokluz, zejména v extrémních provozních situacích, jako jsou svahy s těžkými mokrými půdami. Kromě toho je dosaženo velmi vysokého samočištění pneumatiky.

Pneumatika Alliance 373 VibroFarm má nové hybridní profily běhounu se středovým blokem.
Pneumatika Alliance 373 VibroFarm má nové hybridní profily běhounu se středovým blokem.

Nové hybridní profily běhounu se středovým blokem

Sinusové středové žebro umožňuje vysoký výkon díky minimalizaci vyjetých kolejí a víceúhlové bočnice poskytují dobrou trakci na měkkých površích. Větší počet bloků a vysoký poměr plochy drážek k celkové ploše vzorku umožňuje nízký valivý odpor během přepravy na tvrdých površích a v konečném důsledku prodlužuje životnost běhounu.

Odstupňované segmenty s rozrušovači bahna poskytují kromě vysoké trakce samočisticí schopnost pneumatiky. Odlišná konstrukce drážky v kombinaci s optimalizovaným úhlem tahu minimalizuje zachycování kamínků.

Konstrukce ocelového pásu zajišťuje vysokou odolnost proti proříznutí, třískám nebo propíchnutí.
Konstrukce ocelového pásu zajišťuje vysokou odolnost proti proříznutí, třískám nebo propíchnutí.

Celkově se zvyšuje životnost profilu. Konstrukce ocelového pásu zajišťuje vysokou odolnost proti proříznutí, třískám nebo propíchnutí. To také vede k delší životnosti pneumatiky v náročných provozních podmínkách, např. při sklizni oliv, pistácií a hroznů. Díky jedinečnému designu si pneumatika zachovává trakci po celou dobu životnosti – podle počátečních zkušeností z praxe. Tím jsou zajištěny nízké celkové náklady na vlastnictví. Alliance také podpořila pneumatiku 10letou zárukou.

„Nová Alliance 373 VibroFarm je dobrým příkladem toho, jak nabízíme technicky a tržně specificky inovativní řešení pneumatik. Jedná se o náš první koncept pneumatik vyvinutý výhradně pro pyrenejský trh a speciální požadavky traktorů s čelním nakladačem pro sklizeň oliv, pistácií a hroznů, po rozsáhlých uživatelských průzkumech a terénních testech,“ uvádí Ole Baek, Vice President – Central Europe společnosti YOHT.