Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Austro Diesel: Rekordní obrat k firemnímu jubileu

Zveřejněno: 19. 7. 2022

Austro Diesel GmbH, generální dovozce Massey Ferguson ve střední a východní Evropě, dnes zveřejnil údaje za první polovinu finančního roku 2022. V roce 40. výročí společnosti byl počet příchozích objednávek a jejich stav výrazně vyšší než v předchozím roce. Celkově vzrostl obrat společnosti za prvních šest měsíců finančního roku 2022 o 57 % ve srovnání s předchozím rokem.

Johann Gram, jednatel společnosti Austro Diesel GmbH.

Přetrvávající obtížnou situaci s dodacími lhůtami a problémy s dostupností strojů dokázala společnost Austro Diesel velmi dobře kompenzovat díky vlastním dobře zásobeným skladům. Ani globální kybernetický útok na mateřskou společnost Massey Ferguson (AGCO) v květnu 2022 nedokázal odchýlit společnost Austro Diesel od jejího úspěšného kurzu.

„Náš dobrý začátek roku dokazuje, že s naší strategií lokálních skladů jdeme správnou cestou. Díky naší jasné pozici a našemu zaměření jsme byli schopni v navzdory obecné ekonomické nejistotě první polovině roku i nadále růst. Na tomto základě a navzdory současné zátěži spotřebitelského klimatu, jakož i probíhající pandemii a jejím ekonomickým dopadům, jsme si nadmíru jisti, že dosáhneme našich ročních cílů. K 30. červnu 2022 se stav našich objednávek zvýšil o 105 % oproti úrovni předchozího roku. Současný vývoj zároveň ukazuje, jak důležité je fungovat udržitelně a zodpovědně a udržovat naše zákazníky mobilní 24 hodin denně, aby bylo možné udržet evropské zemědělství a tím i výrobu potravin v chodu. Přesně na tom pracuje celý tým společnosti Austro-Diesel každý den,“ řekl Johann Gram, jednatel společnosti Austro Diesel GmbH.

V současném fiskálním roce se také očekává na základě vysokého stavu zakázek dobrý obchodní rozvoj. Ve všech segmentech je aktuální stav zakázek výrazně nad úrovní předchozího roku. Celkově očekává společnost Austro Diesel GmbH ve finančním roce 2022 rekordní obrat v 40leté historii společnosti.

Již 40 let kompetentní partner v zemědělství

Zákaznicky orientovaná a spolehlivá společnost Austro Diesel GmbH nastavuje standardy pro profesionální poradenství, nejlepší služby a udržitelnou spolupráci v zemědělské technice již od roku 1982. Od založení společnosti jsou v centru naší snahy spokojení zákazníci.

Společnost Austro Diesel se během posledních čtyř desetiletí vyvinula ve vyhledávaného, kompetentního a spolehlivého partnera pro zemědělství, a to nejen pro zákazníky v Rakousku, ale v celé střední a východní Evropě. Díky průkopnickému duchu, vynalézavosti a neustálému vývoji společnost Austro Diesel v průběhu let neustále rozvíjela a upevňovala svoje postavení.

Dnes se již společnost Austro Diesel stará spolu s více než 100 nezávislými, dlouholetými prodejními a servisními partnery o více než 50 000 traktorů Massey Ferguson a více než 2 000 sklízecích mlátiček Massey Ferguson na jedenácti trzích společnosti Austro Diesel v Rakousku, České republice, Slovensku, Maďarsku, Slovinsku, Chorvatsku, Srbsku, Černé Hoře, Severní Makedonii, Bosně - Hercegovině a Kosovu.

Špičková dodávka náhradních dílů

Společnost Austro Diesel nabízí v oboru nejlepší zásobování náhradními díly, které obstarává distributorům potřebné náhradní díly přes noc. To představuje významnou přidanou hodnotu pro zemědělce nejen v pracovně náročném období sklizně, ale po celý rok. Podpora a poradenství pro zákazníky v sedmi jazycích je pro tým Austro Diesel samozřejmostí.

Oceněná zemědělská technika

Kromě výkonných sklízecích mlátiček Massey Ferguson, sklízecích řezaček Massey Ferguson a teleskopických nakladačů Massey Ferguson jsou těžištěm produktové řady společnosti Austro Diesel samozřejmě traktory Massey Ferguson. Jedním z nich je vícenásobně oceněný Massey Ferguson 8S. Vysoce účinný a komfortní traktor získal nedávno ocenění „Farm Machine 2022“ v kategorii traktorů od 180 do 400 koní (132 – 294 kW) a zabodoval u mezinárodní odborné poroty zvláště moderní kabinou a systémem čištění výfukových plynů „All-In-One“, který řeší problémy s klasickým čištěním filtru pevných částic.

Již předtím dokázal traktor Massey Ferguson 8S přesvědčit mezinárodní odborníky: získal mezinárodní ocenění „Tractor Of The Year 2021“, „Red Dot Product Design Award 2021“ a maďarské ocenění „Product Development Award 2022“.