AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 19.3. – svátek slaví Josef

Nová generace taženého diskového podmítače Horsch Joker RT poskytne větší přizpůsobení

Zveřejněno: 21. 10. 2019

Nový Horsch Joker RT je podle výrobce optimálním řešením v oblasti tažených diskových podmítačů, vhodný je pro všechny trhy a podmínky. Nová generace přichází s novým designem, který poskytne extrémní flexibilitu. Podmítač bude k dispozici s pracovním záběrem pět a šest metrů.

Horsch Joker RT

Disková sekce s průměrem disků 52 cm zůstává nezměněna a je stále centrálním prvkem podmítače. Disky jsou zubaté pro agresivní práci a dobrý průnik do země. Párové uchycení disků zajišťuje velkou průchodnost posklizňových zbytků. Disky mají naprosto bezúdržbové, osvědčené a robustní uložení. Dobrá přizpůsobivost povrchu a efektivní ochrana proti kamenům se provádí nadále skrze osvědčené bezúdržbové pryžové uložení.

Pokud bude zákazník chtít, může volit před sekci s disky řadu dalších nástrojů. Jedná se zejména o nožový válec. Novinkou je, že Joker RT bude schopen využívat širokou škálou jednoduchých nebo dvojitých válců pro zpětné utužení či urovnání půdy. Až za těmito válci je umístěn podvozek, což zajišťuje bezpečnou silniční přepravu. Je též navržen tak, aby i v terénu zaručil plynulý chod stroje.

Joker RT je schopen urovnat pole před setím, kvalitně připravit seťové lůžko a rozdrobit hroudy. Vyznačuje se malou spotřebou tahové síly traktoru, nadprůměrnou průchodností organické hmoty, minimálními nároky na údržbu a výbornou manévrovatelností při otáčení na souvratích.

Nový Joker se ukáže na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru spolu s dalšími novinkami, jako jsou nový samojízdný postřikovač, nožové válce, brány či meziřádkový kultivátor.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Horsch