Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

New Holland vylepšil kolové nakladače řady D o nejmodernější funkce

Zveřejněno: 2. 3. 2021

New Holland vylepšil svou oblíbenou řadu kolových nakladačů řady D. Nakladače se nyní mohou pyšnit inovacemi zaměřenými na zlepšení dovedností obsluhy a snížení celkových nákladů na vlastnictví. V neposlední řadě by měly být nakladače ještě více spolehlivější.

Tyto nakladače mají největší klientelu mezi zemědělci, kteří se zabývají převážně pícninami a provozují bioplynovou stanici

Kolové nakladače New Holland řady D jsou známé svým hnacím ústrojím, pokročilým chladicím systémem, vysokým výkonem a pohodlnou kabinou. Tyto nakladače mají největší klientelu mezi zemědělci, kteří se zabývají převážně pícninami a provozují bioplynovou stanici. Nakladače New Holland řady D dobře udusají siláž a jsou schopné pracovat hodiny při plnění bioplynové stanice materiálem. Tisková zpráva uvádí, že se dokonce jedná o nejzajímavější kolový nakladač, jaký kdy New Holland vyrobil. Zpráva též uvádí, že celkové náklady na vlastnictví byly sníženy o 20 000 eur, a to díky inovacím zaměřeným na spotřebu paliva a údržbu.

První novinkou je nový režim Smart Work, který přináší až 10% úsporu paliva. Dalším významným vylepšením je prodloužení servisních intervalů z 500 na 1 000 motohodin.

 Osmipalcový barevný displej je nyní vybaven dotykovou obrazovkou pro uživatelsky přívětivější ovládání. Zdroj foto - tisková zpráva New Holland
Osmipalcový barevný displej je nyní vybaven dotykovou obrazovkou pro uživatelsky přívětivější ovládání. Zdroj foto - tisková zpráva New Holland

Osmipalcový barevný displej je nyní vybaven dotykovou obrazovkou pro uživatelsky přívětivější ovládání. Nová konfigurovatelná tlačítka pro rychlý přístup umístěná na dosah ruky operátora umožňují interakci s obrazovkou bez přerušení operací. K dispozici je i funkce, která zajišťuje vodorovnou pozici paletizačních vidlí při zvedání. Stupnice užitečného zatížení je navržena tak, aby přesně monitorovala množství naloženého materiálu. Přítomen je také systém sledování tlaku v pneumatikách, který zajišťuje, aby pneumatiky vždy pracovaly při optimálním tlaku, což snižuje spotřebu paliva a jejich opotřebení.

Dobrou viditelnost z nakladače poskytuje jednodílné čelní sklo a zadní kamera. K dispozici je nově volitelná sada osvětlení Enhanced Lighting Pack pro bezpečný a efektivní noční provoz.

Inovované nakladače byly představeny v rámci on-line tiskové konference. Co všechno se ještě představilo?

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: New Holland

1) z podkladů New Holland


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.