Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Nové varianty ocelí Hardox pro otěrové díly používané v zemědělství

Zveřejněno: 26. 10. 2023

Většina otěruvzdorných dílů používaných při zpracování půdy je tradičně vyráběna z bórových ocelí, což znamená z nízkolegovaných, většinou nízkouhlíkových ocelí mikrolegovaných bórem. Nicméně se ukazuje, že mnoho dílů může být vyrobeno efektivněji z otěruvzdorné oceli Hardox v tvrdostech 400 HBW až 660 HBW. První zkušenosti s touto ocelí má také firma Blatenské strojírny, která ji použila i při renovaci dlát a šípových radlic díly z Hardoxu 500.

Obr 1: Radlice kombinující Hardox 500 a návarový plech Duroxite.

Jak probíhá výroba dílů z bórových ocelí? Z bórových ocelí se „v měkkém“ stavu s tvrdostí cca 200 HB vyrobí požadovaný díl, který se pak finálně ohřívá a následně zakalí na výslednou tvrdost. Více než 90 % těchto bórových ocelí má obsah uhlíku mezi 0,27 % až 0,33 % a dá se tudíž zakalit na zhruba 400 – 500 HBW.

Otěruvzdorné oceli Hardox se vyrábějí s tvrdostmi v rozmezí 400 HBW až 660 HBW. Je tedy možné vyrobit otěruvzdorný díl z Hardoxu 500 (500 HBW), který bude mít minimálně stejnou životnost jako většina bórových ocelí, nebo lze použít Hardox 600 (600 HBW), který v závislosti na druhu půdy, vykazuje 1,6 až 2,2 x delší životnost než ocel o tvrdosti 500 HBW. Oceli Hardox navíc disponují i při vyšší tvrdosti vyšší houževnatostí než bórové oceli.

První zkušenosti s otěruvzdornou ocelí Hardox

Ukazuje se, že spousta dílů může být efektivněji vyrobena z Hardoxu než z bórových ocelí. Jedná se zejména o ploché díly s minimem tváření nebo obrábění (obr. 2). I když se Hardox, na rozdíl od bórových ocelí, zpracovává v již zakaleném, tvrdém stavu, díky dnes běžné dostupnosti laserového dělení ho lze dělit stejným způsobem jako obyčejné oceli. Na rozdíl od bórových ocelí u Hardoxu odpadá finální tepelné zpracování. V případě tvarově komplikovanějších dílů, které se vyrábějí tvářením za tepla s následným tepelným zpracováním, je výhoda většinou na straně bórových ocelí. Nicméně u některých jednoduše ohýbaných dílů, viz například obr. 3 a 4, se ukázalo, že i tyto se dají úspěšně vyrábět z plechů Hardox. V jiných případech se Hardox osvědčil jako materiál umožňující plnohodnotnou renovaci již opotřebeného dílu. Zkušenosti firmy Blatenské strojírny při renovaci dlát a šípových radlic pomocí dílů z Hardoxu 500 ukázaly, že to je efektivní cesta, jak znásobit jejich životnost nákladově nenáročným způsobem (obr. 5, 6). Další možností je využít dobré svařitelnosti ocelí Hardox a některé komplikovanější díly vyrábět jako svařence. Jako například radličky na obr. 7 a 8.

Dostupnost oceli Hardox

Hardox 500 i Hardox 600 jsou oceli, které jsou běžně dostupné na skladech společností Hardox Wearparts v Česku. Je proto relativně jednoduché nechat si vyrobit několik málo kusů požadovaných dílů, vyzkoušet je a porovnat s bórovou ocelí.