Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Nový pluh Pöttinger SERVO T 6000 pro traktory o výkonu až 500 koní

Zveřejněno: 17. 11. 2021

Pluh Pöttinger SERVO T 6000 má velký význam i v moderním zemědělství. U žádného jiného stroje není rozsah individuálních požadavků vzhledem k velké rozmanitosti půdních podmínek na celém světě tak široký jako u pluhu. Pöttinger představuje novou generaci poloneseného pluhu SERVO T 6000. Přepracován byl hlavní rám a hydraulická permanentní pojistka proti kamení NOVA. Oboje totiž tvoří stabilní základ pro spolehlivý provoz.

Potřebná nastavení lze na novém poloneseném pluhu Pöttinger SERVO T 6000 provést snadno a intuitivně v několika krocích.

Nové polonesené pluhy Pöttinger SERVO T 6000 jsou k dispozici ve verzích Standard a PLUS (6 až 9 radlic) a NOVA a PLUS NOVA (6 až 8 radlic). Pluhy Pöttinger SERVO T 6000 NOVA a PLUS NOVA jsou vybaveny hydraulickou permanentní pojistkou proti kamení. Tento systém má velmi příznivý průběh síly jištění. Nejprve se při nastavené velikosti odporu aktivuje pojistka. Jisticí síla se zvětšující se výškou zdvihu tělesa snižuje. To má za následek výrazné snížení rizika vytahování kamenů z půdy. Nová řada pluhů je k dispozici se světlou výškou 102 cm a výškou rámu 80 cm nebo volitelně 90 cm.

Systém TRACTION CONTROL u pluhu Pöttinger SERVO T 6000 zajišťuje aktivní přenos hmotnosti z pluhu na zadní kola traktoru. To znamená, že zadní kola mohou být zatížena až o 1 100 kg navíc. Pluh se tím optimálně přizpůsobí půdě. Minimalizuje se také prokluz kol traktoru a spotřeba paliva se snižuje až o 3,5 l na hektar. Není také potřeba využívat příliš těžké čelní závaží.

Aby se údržba pluhu Pöttinger SERVO T 6000 omezila na minimum, disponuje malým počtem mazacích míst. Radlice pluhu jsou standardně dodávány v kvalitě DURASTAR.

Prostor pro agregaci nářadí se u traktorů během let změnil. Pneumatiky traktorů jsou stále větší a konstrukce traktorů se také zvyšuje. Proto firma Pöttinger přizpůsobila a optimalizovala geometrii nového pluhu Pöttinger SERVO T 6000 přesně pro potřeby zadních závěsů nových traktorů. Dlouhá oj poskytuje větší volnost při otáčení a na úzkých příjezdových cestách.

Pluhy Pöttinger SERVO T 6000 NOVA a PLUS NOVA jsou vybaveny hydraulickou permanentní pojistkou proti kamení.
Pluhy Pöttinger SERVO T 6000 NOVA a PLUS NOVA jsou vybaveny hydraulickou permanentní pojistkou proti kamení.

Potřebná nastavení lze na novém poloneseném pluhu Pöttinger SERVO T 6000 provést snadno a intuitivně v několika krocích. U pluhů Pöttinger SERVO T 6000 PLUS a PLUS NOVA lze hydraulicky nastavit pracovní záběr podle půdních podmínek, terénu nebo výkonu traktoru. Tím je vždy zajištěn nejlepší pracovní výsledek. Snadné nastavení tažného bodu zajišťuje seřizovací mechanismus SERVOMATIC.

Aby bylo možné ještě lépe absorbovat zatížení působící během provozu, byla optimalizována konstrukce rámu. Síly probíhají přímočaře, výchylky byly omezeny na minimum. Tím se efektivně využívá výkon traktoru. Nově navržená konstrukce navíc chrání všechna ložiska a namontované díly.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Pöttinger

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.