50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Pöttinger míří k větším záběrům. Velkoplošný Terradisc je nejnovějším produktem

Zveřejněno: 19. 10. 2018

Pöttinger Terradisc 8001 T a 10001 T je k dispozici v pracovní šířce 8 metrů, respektive 10 metrů. Tyto kompaktní diskové brány debutovaly na veletrhu Agritechnica 2017 a nyní přichází do prodeje. Zajistí bezproblémové zpracování většího množství posklizňových zbytků v různých podmínkách.

Pöttinger Terradisc 10001 T.

Kombinace vysoké provozní bezpečnosti, výkonu a pracovní rychlosti až 18 km/h, dělá z nového Terradiscu velmi schopný podmítač pro použití do nejrůznějších podmínek pro předseťovou přípravu.

Terradisc je tvořen kotouči s agresivní pozicí a střídavým uspořádáním pracovních orgánů. Toto řešení zajistí důkladné promíchání půdy a vegetace i v suchých podmínkách.

Volba hloubky je možná v rozmezí od 5 do 15 cm. Pöttinger optimalizoval tvar, velikost a úhel záběru disků. Dvě masivní, kované konzole jsou navzájem svařené do velmi širokého upínacího pouzdra. To způsobí, že disky budou vždy udržovat svou polohu a nastavení. Tím je též zamezen boční pohyb stroje i v těžkých půdách.

I přes značný pracovní záběr je zajištěno kopírování půdy a hmotnost stroje je rozložena po celém záběru. Jak je zvykem, Pöttinger nabízí nejrůznější druhy zadních válců.

Přes velkou pracovní šířku je nový Terradisc v silniční pozici kompaktní. Přepravní výšku má 4 metry a šířku 3 metry. Na přání je k dispozici pneumatická brzda nebo hydraulická brzda. Pöttinger ke stroji nově nabízí terminál ISOBUS EXPERT 75.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Pöttinger

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.