Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

V tržbách se Farmetu podařilo překročit magickou hranici 1 miliardy Kč

Zveřejněno: 25. 10. 2022

V roce 2021 firma upevnila pozici strojů značky Farmet na trzích Evropy, Asie, Severní Ameriky a Austrálie. Kromě vývoje nových výrobků a služeb Farmet intenzivně pracoval také na vývoji v oblasti řízení a optimalizace výroby a skladování. Farmet se zaměřil na kvalitu výrobků, životnost, spolehlivost a posílení konkurenceschopnosti. Také řešil produktivitu výroby strojů.

V roce 2021 se Farmetu podařilo zvýšit celkové tržby o cca 23 %.

V roce 2021 také začala rekonstrukce původních prostor areálu STK a ME (Společnost FARMET STK spol. s r.o. se v 07/2021 přestěhovala do zcela nového moderního areálu v České Skalici, ulice Bezručova 905, mimo současnou lokalitu Jiřinkové ulice).

Do konce roku 2021 bylo vybudováno zázemí skladu Farmet pro rychloobrátkové komponenty a ND a do roku 2022 pokračovala rekonstrukce objektů bývalého STK – rozšíření SHV pro zkoušky hotových výrobků s možností využití příp. prezentačních prostor pro marketing.

Společnost Farmet nadále intenzivně jedná o nákupu pozemkových parcel v sousedství pro budoucí další rozšíření výrobního areálu v lokalitě průmyslové zóny platného územního plánu.

V roce 2021 se společnosti Farmet podařilo zvýšit celkové tržby o cca 23 %. Tržby v divizi OFT (Oil & Feed Tech) byly na podobné úrovni jako v posledních 3 letech a v divizi ZT (Zemědělská technika) nejvyšší v historii firmy. V tržbách se společnosti Farmet tedy podařilo překročit magickou hranici 1 miliardy Kč, a to o 140 mil. Kč.

„Největší problém stále zůstává nedostatek odborných pracovníků, a to jak v technických profesích, tak především v profesích výrobních. Novým fenoménem poslední doby je nedostatek určitých komponent a výrazné zdražení prakticky většiny nakupovaných materiálů. Toto bude mít vliv především na ziskovost v letošním roce 2022,“ uvádí Farmet ve veřejně dostupné výroční zprávě.