Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

10 nejlepších traktorů do 100 koní s TOP výbavou roku 2021. Rozsáhlý test, ve kterém se dozvíte všechno, co potřebujete!

Zveřejněno: 11. 12. 2020

Ročně se v České republice prodá stovky nových traktorů. Významnou skupinu tvoří traktory o výkonu kolem 100 koní. Takto výkonný traktor na velkých farmách obstarává méně náročné práce. Soukromí farmáři si tento traktor pořizují jako hlavní – obstarává všechny práce na farmě. Z toho důvodu musí být uzpůsobena jeho výbava. Jelikož je na trhu hodně výrobců takto výkonných strojů, provedli jsme test TOP traktorů pro rok 2021. Traktory se od sebe liší provedením motoru, převodovky či kabiny. Společné však mají kompaktní rozměry a možnost montáže čelního nakladače.

10 nejlepších traktorů do 100 koní s TOP výbavou roku 2021. Rozsáhlý test, ve kterém se dozvíte všechno, co potřebujete! foto - Irish Farmers Journal

Značky a modely našeho testu

FENDT 210 VARIO

MASSEY FERGUSON 5710 S

CLAAS ARION 420

CASE IH VESTRUM

STEYR 4100 Multi

JOHN DEERE 5100 R

NEW HOLLAND T5.95

ZETOR PROXIMA

KUBOTA M5111

VALTRA G 105

DEUTZ-FAHR 5105

KIOTI PX 1053

Srovnání traktorů do 100 koní

Patříte mezi zemědělce, kteří mají rádi pohodlí a zároveň kvalitní stroje? Obtěžuje vás dlouhý výběr při koupi nového traktoru a nemáte chuť ani čas jezdit po všech čertech, kde byste si mohli vyzkoušet jednotlivé modely? Pak je tento test, nebo snad recenze – jak chcete, přímo pro vás. Od každého modelu se dozvíte ty nejdůležitější data, ke kterým se budeme snažit přihodit ještě něco navíc tak, aby vám to opravdu pomohlo v rozhodování a zjednodušilo nákup.

Vybrali jsme pro vás modely traktorů do 100 koní, které jsou asi nejrozšířenější. Poslední dobou do větších farem přibývá ovšem i větších a výkonnějších traktorů, avšak 100koňové traktory všech značek budou vždy patřit mezi nejžádanější – zastanou i roli hlavního tahouna na rodinné farmě nebo u soukromého zemědělce.

V testu se zabýváme modely, jak už jsme psali, které mají 100 koňských sil a zároveň tu nejlepší výbavu. Předpokládáme, že pokud si budete na svou farmu kupovat takového pomocníka, nebudete šetřit a budete chtít tu nejvyšší možnost výbavy, kterou daná značka nabízí.

Cena, kterou uvádíme u jednotlivých modelů traktorů s výkonem 100 koní je pouze orientační. Spodní částka se vztahuje k ceně traktoru v základní výbavě. Horní částka pak určuje cenu TOP výbavy s čelním nakladačem, s navigací pro přesné zemědělství, s čelním tříbodovým závěsem, s předním vývodovým hřídelem a další nadstandardní doplňkovou výbavou.

FENDT 210 VARIO Profi+

FENDT 210 VARIO Profi+
FENDT 210 VARIO Profi+

Fendt 210 Vario je šetrný k půdě

Poměr mezi hmotností a výkonem u traktoru Fendt 210 Vario činí pouhých 34 kg na 1 koně. Rozsáhlé možnosti rozměrů pneumatik, a právě již zmiňovaný nízký poměr hmotnosti a výkonu u modelu Fendt 210 Vario jsou šetrné k vaší půdě. Navíc je tu vynikající manévrovatelnost s minimálním poloměrem otáčení 4,2 metrů.

Princip konstrukce „vosího pasu“ zajišťuje výjimečnou manévrovatelnost a úhel řízení 
52 °. Jeho nízká hmotnost od 4,2 tuny zaručuje, že během provozu je minimalizováno zhutnění půdy
Princip konstrukce „vosího pasu“ zajišťuje výjimečnou manévrovatelnost a úhel řízení 52 °. Jeho nízká hmotnost od 4,2 tuny zaručuje, že během provozu je minimalizováno zhutnění půdy

Vynikající jízdní a pracovní komfort

Modelová řada traktorů Fendt 200 Vario se vyznačuje promyšleným designem do posledního detailu. Protože výkon přichází ve všech velikostech, Fendt 210 Vario je nyní vybaven vším, co potřebujete pro fantastické výsledky na vaší farmě. Traktor také nabízí kompaktní rozměry, vzdušnou a prostornou kabinu.

Spolu s citlivým řízením Fendt Reaction pro bezpečnou práci nabízí Fendt 210 Vario jízdu a pracovní komfort na úrovni kamionu
Spolu s citlivým řízením Fendt Reaction pro bezpečnou práci nabízí Fendt 210 Vario jízdu a pracovní komfort na úrovni kamionu

Inteligentní systém 3 v 1 zaručuje maximální jízdní komfort a snadné použití: samonivelační, uzamykatelné odpružení přední nápravy, mechanické odpružení kabiny a aktivní stabilizace rázového zatížení. Díky tomu má přední náprava rovnoměrné zatížení a stálý kontakt se zemí.

Výhody Fendt 210 Vario

• Plynulá převodovka Vario

• Dobrý pracovní výkon při optimální spotřebě

• Stabilita na svazích

• Nejvyšší rychlost 40 km/h při úsporných 1750 ot/min

• Pojezdová rychlost nezávislá na otáčkách motoru

• Výborná obratnost díky úhlu natočení kol 52 ° a vosímu pasu

• Vysoká světlá výška – 475 mm

Cena se pohybuje od 1 800 000 do 2 650 000 Kč.

MASSEY FERGUSON 5710 S

MASSEY FERGUSON 5710
MASSEY FERGUSON 5710

Massey Ferguson jako široce univerzální traktor

Každý zakoupený Massey Ferguson splňuje nejnovější směrnice na provoz a ochranu životního prostředí. Řada MF 5700 S byla navržena a je vyráběna ve výrobním závodě AGCO ve francouzském Beauvais, který získal prestižní ocenění Továrna roku 2016.

Celkový design navozuje dojem úžasné síly, hbitosti, kvality konstrukce a specifického stylu, s kterým se budete při práci s vaším traktorem MF 5710 S setkávat každý den. Řada MF 5700 S nabízí vynikající manévrovací schopnosti a všestranné využití na dvoře, na poli i na pozemních komunikacích - dokonale univerzální pomocník!

Manévrování bez námahy

Kompaktní traktory MF 5710 S, s výbornými manévrovacími schopnostmi se snadno a komfortně pohybují na poli, na pozemních komunikacích i na dvoře nebo v budovách, v plném rozsahu pojezdových rychlostí. Zvýšený komfort a větší tahová síla jsou poskytovány díky inovativnímu odpružení přední nápravy, vyvinutému firmou Massey Ferguson exkluzivně pro traktory řady MF 5700 S.

SpeedSteer snižuje námahu řidiče a zajišťuje rychlejší otáčení na souvrati. Tato funkce na přání umožňuje řidiči nastavit převodový poměr řízení a zvolit optimální počet otáček volantu na určitý úhel natočení předních kol
SpeedSteer snižuje námahu řidiče a zajišťuje rychlejší otáčení na souvrati. Tato funkce na přání umožňuje řidiči nastavit převodový poměr řízení a zvolit optimální počet otáček volantu na určitý úhel natočení předních kol

Zdokonalená převodovka Dyna-6

Převodovka Dyna-6 je vyvinuta speciálně pro tyto traktory s výkonem 100 koní. Hodí se pro mimořádnou všestrannost těchto traktorů s delším rozvorem náprav a poháněných čtyřválcovým motorem. Kromě funkcí ovládání pro efektivní práci s čelním nakladačem nabízí i zajímavé funkce pro práce na poli.

Převodovka Dyna-6 nabízí devět převodových stupňů v režimu práce na poli a vynikající přesah pro špičkovou flexibilitu při jakýchkoliv pracích. Šest rychlostních stupňů powershift se řadí se spojkou pod zatížením. Funkce AutoDrive umožňuje automatické řazení. Maximální pojezdová rychlost 40 km/h umožňuje rychlou a efektivní přepravu po komunikaci.

MF 5710 S – Špičková souhra s čelním nakladačem

Díky široké škále speciálních konstrukčních prvků jsou traktory řady MF 5700 S vhodné pro použití s čelním nakladačem. Snadné připojování a odpojování čelního nakladače a nářadí zajišťuje rychlou a velmi jednoduchou činnost. Pomocný rám čelního nakladače dosedá hladce na podvozek traktoru. Kapota pro lepší výhled je známkou dobrého traktoru s čelním nakladačem. Umožňuje výborný výhled na čelní nakladač, nářadí i prováděné operace.

Modely čelního nakladače s větší zvedací kapacitou a zvětšeným úhlem přiklápění nabízejí pozoruhodné možnosti při manipulaci s materiálem, zejména při používání lopaty
Modely čelního nakladače s větší zvedací kapacitou a zvětšeným úhlem přiklápění nabízejí pozoruhodné možnosti při manipulaci s materiálem, zejména při používání lopaty

Výhody MF 5710 S

• Propracovaná převodovka Dyna-6

• Univerzálnost

• Komfort pro produktivnější pracovní den

• Vhodný traktor pro čelní nakladače

• Výborná manévrovatelnost díky SpeedSteer

• Průkopnické čtyřválcové motory

Cena se pohybuje od 1 300 000 do 2 500 000 Kč.

CLAAS ARION 420

CLAAS ARION 420
CLAAS ARION 420

Claas Arion 420 přesně podle vašich představ

Každý den přináší nové výzvy, nikdo to nezná lépe než Vy – čeští zemědělci. Claas Arion 420 pracuje za jakýchkoli podmínek. Claas přináší ve 100koňovém provedení velmi příjemný traktor s kompaktními rozměry. Díky panoramatické střeše vám také zajistí výborný výhled na pracovní prostor.

Optimální pohon pro ty nejlepší výsledky

Vývoj strojů ve společnosti Claas je podmíněn neustálou snahou o ještě vyšší stupeň účinnosti, větší spolehlivost a optimální hospodárnost. Pod názvem Claas Power Systems (CPS) kombinuje Claas ty nejlepší komponenty do jednoho hnacího systému, který udává měřítka. Maximální výkon je vždy tam, kde ho potřebujete. Ideálně přizpůsobený pracovnímu nastavení, s úsporou paliva a rychlou návratností investic.

Pod kapotou všech modelů pracují výkonné motory FPT – Technologies se zdvihovým objemem 4,5 litru
Pod kapotou všech modelů pracují výkonné motory FPT – Technologies se zdvihovým objemem 4,5 litru

Převodovka Claas Quadrishift a Hexashift

Tyto převodovky montované do modelu Claas Arion 420 zajišťují bezstarostné řazení bez spojkového pedálu. Bez přerušení výkonu můžete jet s převodovkou QUADRISHIFT nebo HEXASHIFT a řadit jednotlivé rychlostní stupně pod zatížením a optimálně přizpůsobit pojezdovou rychlost pracovním podmínkám.

Na pozemní komunikaci nebo na statku můžete zvolit pohodlně bez použití spojky jednu ze čtyř hydraulicky ovládaných skupin
Na pozemní komunikaci nebo na statku můžete zvolit pohodlně bez použití spojky jednu ze čtyř hydraulicky ovládaných skupin

Claas QUADRISHIFT

• 16 převodových stupňů vpřed a vzad lze řadit bez sešlápnutí spojkového pedálu.

• Čtyři převodové stupně řaditelné pod zatížením a čtyři hydraulicky ovládané skupiny.

• Plně automatizované řazení s automatikou řazení QUADRACTIV.

Claas HEXARISHIFT

• 24 převodových stupňů vpřed a vzad lze řadit bez sešlápnutí spojkového pedálu.

• Šest převodových stupňů řaditelných pod zatížením a čtyři hydraulicky ovládané skupiny.

• Plně automatizované řazení s automatikou řazení HEXACTIV.

• Max. konečná rychlost při snížených otáčkách motoru (1.840 ot/min).

Dokonalé pracovní prostředí a luxusní výhled

U modelu Claas Arion 420 představuje Claas také zcela novou generaci kabin, která dokáže splnit všechny požadavky farmářů na výborný výhled. Kabina byla vyvinuta společně se zemědělci z celé Evropy a nabízí s verzí PANORAMIC zcela nový pocit prostoru a výhledu.

6sloupková kabina nabízí větší komfort, což znamená větší produktivitu práce. Řidiči traktoru často pracují po celý den. Aby bylo dobře postaráno o jejich zdraví, je potřeba jim nabídnout odpovídající pracovní prostor.

U nového traktoru ARION 400 máte na výběr celkem čtyři různé verze kabin
U nového traktoru ARION 400 máte na výběr celkem čtyři různé verze kabin

Výhled z kabiny PANORAMIC

Tato jedinečná koncepce kabiny již nemá žádný rušivý příčný prvek a nabízí nejvyšší měřítko bezpečnosti a pohodlí. Velké, průběžné čelní sklo s plochou 2,41 m2 od podlahy po střechu zajišťuje optimální podmínky výhledu.

Kabina PANORAMIC zaručuje opravdu dokonalý výhled na váš pracovní prostor
Kabina PANORAMIC zaručuje opravdu dokonalý výhled na váš pracovní prostor

Výhody Claas Arion 420

• Vyšší kroutící moment

• Skvělý výhled díky kabině PANORAMIC

• Výkonný čelní závěs

• Příjemný design vnitřku kabiny

• Odpružení

• Terminál Claas TELEMATICS

• Velmi snadná údržba

• Slušný poměr cena / výkon / kvalita

Cena se pohybuje od 1 500 000 do 2 200 000 Kč.

CASE IH VESTRUM CVXDRIVE 100

CASE IH VESTRUM CVXDrive 100
CASE IH VESTRUM CVXDrive 100

Úsporný a silný zároveň

Case IH používá u modelu Vestrum CVXDrive 100 ověřený motor od firmy FPT. Motor traktoru již prokázal svoji vynikající účinnost v DLG PowerMix testu.

Model traktoru Case IH Vestrum CVXDrive 100 splňuje emisní normy EU Stage V. Srdcem nového systému je víceúčelová technologie HieSCR2 od FPT. Inteligentní technika pracuje bez externě chlazené recirkulace výfukových plynů a plní svou funkci zcela bezúdržbově. Všechny komponenty byly integrovány do kompaktního uspořádání pod kapotu motoru, čímž je umožněn vynikající výhled na přední závěs a oblast mezi nápravami traktoru.

Hydraulický systém pro ty nejtěžší práce

Ať už používáte těžké nářadí nebo pracujete s výkonově náročnými zařízeními, hydraulický systém a připojení pro nářadí k traktoru Case IH Vestrum CVXDrive 100 splňují prakticky jakékoli potřeby, ať už ty velké nebo ty nejmenší.

Není téměř nic, co byste nemohli zvednout. Robustní zadní závěs, kategorie II. nebo III., poskytuje zvedací kapacitu až 5 600 kg v kombinaci s čerpadlem PFC o průtoku 110 litrů za minutu, takže i těžké nářadí lze používat s minimálním úsilím. Elektronická regulace zadního tříbodového závěsu s kontrolou trakce je součástí standardního balíčku. Na přání je k dispozici Power Beyond poskytující průtok oleje až 110 litrů za minutu. Přední tříbodový závěs je nenápadně integrován do držáku přední nápravy a nabízí zvedací kapacitu až 2 300 kg.

Řada traktorů CASE IH VESTRUM CVXDrive vyčnívá z davu a kombinuje kompaktní rozměry čtyřválcového traktoru s výbornými jízdními vlastnostmi s komfortem prémiové kabiny větších modelů značky Case IH
Řada traktorů CASE IH VESTRUM CVXDrive vyčnívá z davu a kombinuje kompaktní rozměry čtyřválcového traktoru s výbornými jízdními vlastnostmi s komfortem prémiové kabiny větších modelů značky Case IH

Kabina Case IH Vestrum vás ohromí

Nový Case IH Vestrum CVXDrive zanechává skvělý první dojem, který je ještě vylepšen, když do něho usednete. Kabina vytváří pracoviště, díky kterému se cítíte dobře.

Tvrdá práce by měla být odměněna a kabina traktoru Case IH Vestrum CVXDrive vás nezklame. Všechna hlavní nastavení lze nastavit na terminálu AFS Pro 700, k dispozici je například i rádio s Bluetooth a funkcí hands-free pro snadné telefonování v tiché kabině. Kromě toho je k dispozici široká škála možností příplatkové výbavy, jako je klimatizace, elektronicky nastavitelná a vyhřívaná zpětná zrcátka a řada komfortních vzduchem odpružených sedadel zajišťující práci bez stresu, a to i během dlouhých dnů strávených na poli.

Výhody Case IH Vestrum CVX Drive 100

• Plynulá převodovka CVXDrive

• Vysoký kroutící moment

• Až 10 koní dodatečného výkonu

• Funkce Active Stop

• Jednoduché ovládání pomocí APM

• Velmi výkonné závěsy

• Design kabiny z větších modelů zaručuje vyšší komfort

• Až 14 LED pracovních světlometů

Cena se pohybuje od 1 500 000 do 2 000 000 Kč.

STEYR 4100 MULTI

STEYR 4100 MULTI
STEYR 4100 MULTI

Univerzální traktor vyrobený v Rakousku

Model traktoru Steyr 4100 Multi ecotech splňuje všechny požadavky, které lze očekávat od moderního a univerzálního traktoru pro široké uplatnění. Traktor Steyr Multi byl vyvinut a vyrábí se v St. Valentinu v Rakousku. Vyznačuje se motorem s vysokým převýšením točivého momentu a nízkou spotřebou paliva, optimalizovanou převodovkou a nízkým těžištěm. Systém Powerclutch a Powershuttle se výborně hodí pro práci s čelním nakladačem.

Traktor Steyr 4100 Multi s výkonem 99 koní plně uspokojí vaše potřeby při práci v kopcovitém terénu, lesnictví, komunální práci, a hlavně v zemědělství.

Joystick Multicontroller u Steyr 4100 Multi

Joystick Steyr Multicontroller vkládá všechno do jedné ruky. Perfektní pracovní prostředí musí nabídnout více než jen nejlepší úroveň pohodlí a bezpečnosti. Systém logického ovládání Multicontroller zajišťuje vysokou míru výkonnosti a produktivity práce. Konstruktéři ze St. Valentinu ho společně se zemědělci navrhnuli do posledního detailu. Joystick Multicontroller vám tak přináší vysokou přidanou hodnotu. Vychází z know-how velkých traktorů Steyr.

Multicontroller sdružuje ovládání všech důležitých funkcí pohodlně a rychle na dosah. Je umístěn na páce řazení synchronizovaných rychlostních stupňů
Multicontroller sdružuje ovládání všech důležitých funkcí pohodlně a rychle na dosah. Je umístěn na páce řazení synchronizovaných rychlostních stupňů

EHR a tlumení kmitů

Elektronická regulace EHR zadního tříbodového závěsu přináší přesné a komfortní ovládání. Dynamický systém tlumení kmitů Ride Control automaticky stabilizuje nesené nářadí do klidové pozice i při vysoké pojezdové rychlosti na nerovném terénu.

Bezpečný provoz za všech terénních podmínek díky automatickým stabilizátorům spodních ramen. To zabezpečuje bezpečnost na strmých svazích nebo při práci s větším závěsným zařízením.

Traktor Steyr 4100 Multi pro jakýkoliv úkol

Díky vysoké možnosti užitečného zatížení až 3000 kg při pohotovostní hmotnosti pouze 4500 kg, je traktor Steyr Multi velmi univerzální pro široké využití. S volitelným předním závažím má traktor Steyr Multi rovnoměrné rozložení hmotnosti 50/50 mezi obě nápravy. Díky tomu je možné zvedat i opravdu velmi těžké pracovní stroje. Standardem pro Českou a Slovenskou republiku jsou jedno a dvouokruhové brzdy. Pro práci na svazích je ideální si zvolit přední brzděnou nápravu. Steyr Multi je díky přesnému řízení, bezpečným a silným brzdám, odolnému pohonu všech kol zárukou spolehlivého plnění všech náročných úkolů po celý rok.

Optimalizovaný podvozek nechá vyniknout svoje přednosti i v kopcovitých lesích při přibližování dřeva
Optimalizovaný podvozek nechá vyniknout svoje přednosti i v kopcovitých lesích při přibližování dřeva

Výhody Steyr 4100 Multi

• Elektronická regulace EHR

• Možnost kvalitní lesnické nástavby přímo z výrobního závodu

• Joystick Multicontroller

• Komfortní kabina

• Extrémně odolný a spolehlivý motor

• Mimořádně široký rozsah otáček motoru i s konstantním výkonem

• Automatika spínání PTO dle polohy ramen zadního TBZ

• Všechna místa údržby jsou snadno dostupná

• Rychlé a snadné čistění chladičů a klimatizace

• Převýšení točivého momentu 32 %

Cena se pohybuje od 1 600 000 do 2 000 000 Kč.

JOHN DEERE 5100 R

JOHN DEERE 5100 R
JOHN DEERE 5100 R

John Deere pro všechny práce

Konečně je tu lehký a hbitý traktor, který vám umožní zvládnout všechny práce. Řada John Deere 5R byla zkonstruována pro maximální univerzálnost, lze ji jednoduše vybavit čelním nakladačem řady R a je doma jak silnici, tak i na poli. Tento traktor je zkonstruován pro skutečnou práci. Dostatečný výkon, vysoká úroveň komfortu a jednoduché ovládání – to vše vám umožní vykonávat práci lépe a rychleji. Díky vynikající spotřebě paliva, více než dostatečnému výkonu a mnoha všestranným funkcím zajišťujícím pohodlnou práci definuje řada John Deere 5R svou vlastní třídu. Je to traktor, se kterým můžete dělat vše, co děláte, a vše, co jste vždy dělat chtěli.

John Deere 5100 R vyroben pro manipulaci

Vždy perfektní souhra traktoru s čelní nakladačem a nářadím, které jsou vyvinuty a vyrobeny se vzájemnou kompatibilitu. Pokud vybavíte svůj traktor John Deere 5100 R čelním nakladačem 543R nebo 603R, získáte výhodu v podobě účinnosti a jednoduchosti.

Ať už pracujete s lopatou, vidlemi, kleštěmi, hroty na balíky nebo zvedacími plošinami, automatická západka nářadí vám umožní nářadí automaticky zajistit a odjistit pomocí snadno přístupné uvolňovací páky. Jeho účinné tlumení chrání váš traktor i materiál, se kterým manipulujete, a zlepšuje komfort obsluhy při jízdě po silnici. Může být aktivováno/deaktivováno tlačítkem odpružení na joysticku v kabině.

Konstrukce pro čelní nakladač řady R

Jak dobrý může být ten nejlepší přední nakladač, když se nedostane k nákladu? Díky malému rozvoru náprav (2250 mm), snížené celkové délce a vynikajícímu poloměru otáčení (pouhých 3,75 metru) se traktor John Deere 5100 R dostane všude, kde bude váš náklad. Specialitou řady 5R jsou stísněné prostory.

Variabilní posilovač řízení zvyšuje komfort obsluhy, neboť při otáčení na souvratích nebo v omezených prostorech je pro zatáčení potřeba méně pohybů rukou a menší síla. Rychlejší otáčení volantu zvyšuje hydraulický průtok, což znamená rychlejší odezvu přední nápravy.

Variabilní řízení vypnuté, Variabilní řízení zapnuté
Variabilní řízení vypnuté, Variabilní řízení zapnuté

John Deere 5100 R je výkonný, ale ne velký

Představte si, že vlastníte dva traktory. Jeden je kompaktní, lehký a hbitý. Dostanete se s ním i do těch nejstísněnějších prostor. Milujete jeho manévrovatelnost. Je lehký, úsporný a neuvěřitelně snadno se ovládá. Druhý traktor je nabitý výkonem, je silný, stabilní, robustní. Zvedne vše, co před něj položíte. Nyní zapomeňte na dva traktory. Traktor John Deere 5100 R je traktorem, který spojuje všechny tyto vlastnosti. Řada 5R je díky svým kompaktnímu rozměrům a malému rozvoru náprav tak mrštná, že se s ní dostanete všude, kam potřebujete. Tento traktor má výkon, se kterým zvládnete všechny těžké práce, na které byste si museli přizvat na pomoc výkonnější a větší traktor. Začíná v lehké váhové kategorii 4,3 tuny, ale tuto kategorii lehce převálcuje – můžete s ním tudíž vykonat veškerou zadanou práci určenou pro čelní nakladač. Důkaz, že co je skvělé, nemusí být zároveň velké.

Skvělý na malém prostoru. Tento vynikající poloměr otáčení si řada 5R zachovává dokonce i s připojenými montážními rámy a čelním nakladačem. Je perfektní pro efektivní práci s čelným nakladačem v těsných prostorách
Skvělý na malém prostoru. Tento vynikající poloměr otáčení si řada 5R zachovává dokonce i s připojenými montážními rámy a čelním nakladačem. Je perfektní pro efektivní práci s čelným nakladačem v těsných prostorách

Převodovka John Deere COMMAND8 a COMMANDQUAD

John Deere nabízí dvě různé převodovky a pouze vy si rozhodnete, co je pro vás nejlepší. Ať už si zvolíte jakoukoliv z převodovek, máte zaručenu produktivitu, úsporný provoz a komfortní ovládání. Můžete si vybrat mezi převodovkou CommandQuad se čtyřmi stupni řazenými při zatížení (1−4) ve čtyřech rozsazích (A−D) a převodovkou Command8 s osmi stupni řazenými při zatížení (1−8) ve čtyřech rozsazích (A−D). Obě volby vám přinášejí automatické řazení bez použití spojky, takže vždy budete mít zařazen správný převod pro vykonávanou práci. Obě jsou vyvinuty firmou John Deere a vyrobeny s důrazem na funkčnost, spolehlivost a snadné ovládání.

Vždy optimální – Převodovka Command8 zajišťuje, že výkon a točivý moment budou vždy přenášeny nejúčinněji, a to za jakýchkoli podmínek a při jakémkoli použití
Vždy optimální – Převodovka Command8 zajišťuje, že výkon a točivý moment budou vždy přenášeny nejúčinněji, a to za jakýchkoli podmínek a při jakémkoli použití

Primární displejová jednotka (PDU+)

PDU+ umístěný na sloupku A v přímém zorném úhlu zobrazuje důležitá hlášení a varování týkající se funkcí traktoru. Ovládá se pohodlně otočným tlačítkem na pravé straně konzoly nebo na CommandARM
PDU+ umístěný na sloupku A v přímém zorném úhlu zobrazuje důležitá hlášení a varování týkající se funkcí traktoru. Ovládá se pohodlně otočným tlačítkem na pravé straně konzoly nebo na CommandARM

Výhody John Deere 5100 R

• Vynikající pro práci s čelním nakladačem

• Automatické připojení zajišťovacích čepů

• Odpružení nakladače

• Dobrý výhled

• Robustní a odolný rám

• Vynikající manévrovatelnost

• Automatické řízení AUTOTRAC

• Velmi jednoduchý na ovládání

• Motor bez použití AdBlue

• Nízká spotřeba paliva

• Převodovka Command8 s osmi stupni

Cena se pohybuje od 1 500 000 do 2 250 000 Kč.

NEW HOLLAND T5.95 UTILITY

NEW HOLLAND T5.95 UTILITY
NEW HOLLAND T5.95 UTILITY

New Holland T5.95 vyhovuje všem požadavkům

Modelová řada traktorů T5 byla navržena tak, aby maximálně vyhovovala všem požadavkům dnešních moderních farmářů, kteří se zabývají jak rostlinnou, tak živočišnou výrobou. New Holland vychází ze své tradice velmi úspěšné modelové řady traktorů T5 a doplňuje ji o moderní prvky, bez kterých se dnešní farmaření neobejde. Ať už se jedná o práci s čelním nakladačem nebo práci s pracovním strojem neseným v předním nebo zadním tříbodovém závěsu nebo o dopravu. Traktor New Holland T5.95 je dodáván jako kompaktní balíček s prémiovými vlastnostmi. U traktoru New Holland T5.95 Utility si můžete vybrat ze široké palety možností, od převodovky po přední tříbodový závěs. V kategorii kompaktních a univerzálních traktorů se New Holland T5.95 Utility rozhodně neztratí.

Převodovka podle vašich potřeb

New Holland ví, že každý zemědělec má jiné požadavky. Inteligentní inovace také zahrnují nabídku prověřených a vyzkoušených řešení ke zlepšování efektivity. Proto možnost výběru z více převodovek znamená, že vždy najdete dokonalé řešení pro svoje potřeby. Nová převodovka DualCommand™ s režimem jízdy 40 km/h ECO nabízí tichou a hospodárnou jízdu. Pokud jsou ve výbavě plazivé převody, dokážete ještě více zvýšit provozní flexibilitu traktoru. Vůbec nezáleží na tom, zda si přejete vše provádět velmi rychle nebo věnujete každé práci více času a jednoduše si ji chcete užít, vždy dokážete nalézt perfektní řešení pro každou vykonávanou operaci.

Větší všestrannost při farmaření

Konstruktéři New Hollandu ze zkušeností vědí, že zabudované zařízení vždy funguje lépe než něco, co se přidává až následně. Proto byl traktor New Holland T5.95 je navržen s ohledem na čelní nakladač a přední tříbodový závěs. New Holland T5 je plně kompatibilní s řadou čelních nakladačů New Holland 500TL a také s novou řadou 700TL – šířka rámu čelního nakladače je 1100 mm, což je ideální kombinace pro vysokou produktivitu. Navíc už nemusíte volit mezi čelním nakladačem a předním tříbodovým závěsem, protože u nového traktoru New Holland T5 můžete mít obojí.

Nářadí lze připojovat rychle a snadno díky technologii rychlospojek. K bezpečnému upevnění nářadí stačí jedna rychlospojka, což zkracuje dobu strávenou na dvoře a prodlužuje dobu na poli
Nářadí lze připojovat rychle a snadno díky technologii rychlospojek. K bezpečnému upevnění nářadí stačí jedna rychlospojka, což zkracuje dobu strávenou na dvoře a prodlužuje dobu na poli

Výhody New Holland T5.95 Utility

• Větší všestrannost a univerzálnost

• Efektivita a úspora nákladů

• Pohodlí v kabině

• Bezpečná mechanická parkovací západka

• Pohon 2 nebo 4 kol na přání

• SuperSteer™ – menší poloměr zatáčení

• PTO – varianty otáček a funkce Soft Start

Cena se pohybuje od 1 150 000 do 2 000 000 Kč.

ZETOR PROXIMA 100

ZETOR PROXIMA 100
ZETOR PROXIMA 100

Univerzální pomocník pro každou českou farmu

Univerzální, spolehlivé a robustní – takové jsou traktory Zetor Proxima, které patří k nejoblíbenějším modelům české značky Zetor. Stroje splňují náročné požadavky zákazníků pro práci v zemědělství, lesnictví i v komunálních službách.

Zetor Proxima je dalším traktorem, který vychází z designového konceptu italského studia Pininfarina. Výsledný produkt má silnou estetickou hodnotu a hrdě reprezentuje novou ikonickou vizi značky Zetor. Negativní sklon kapoty, dominantní tvarování masky, umístění a tvar světlometů nebo přesunutí loga Zetor do středu masky vytváří jedinečný a pronikavý dojem.

Převodovka podle vašich potřeb

Větší počet využitelných převodových stupňů udržuje motor v optimálních otáčkách jak při práci na poli, tak při transportu a udržuje spotřebu paliva na nízkých hodnotách. U modelu Zetor Proxima 100 máte na výběr ze 3 verzí převodovek.

Proxima CL

Standardní reverzační převodovka má 12 rychlostí vpřed a 12 rychlosti vzad.

Převodovka s využitím plazivých rychlostí má 20 rychlostí vpřed a 4 rychlosti vzad. Nejnižší pojezdová rychlost 0,22 km/h (při jmenovitých otáčkách motoru 2 200 ot/min.).

Proxima GP

Čtyřstupňová převodovka s dvoustupňovým násobičem a mechanickou reverzací 16 rychlostí vpřed a 16 rychlostí vzad.

Proxima HS

Čtyřstupňová převodovka s třístupňovým násobičem (PowerShift) a hydraulickou reverzací (PowerShuttle) 24 rychlostí vpřed a 24 rychlostí vzad.

Unikátní systém HitchTronic

Unikátní systém Zetor HitchTronic získal po svém uvedení řadu odborných ocenění. Jedná se o unikátní systém automatické regulace zadního tříbodového závěsu. Při použití tohoto systému není nutno nastavovat druhy regulace a jejich citlivost. Regulační systém totiž sám měří odpor půdy a podle aktuálních hodnot upravuje nastavení tříbodového závěsu. Systém HitchTronic zvyšuje produktivitu vaší práce a zároveň sníží spotřebu paliva zhruba o 5 až 7 %.

Systém HitchTronic spočívá v tom, že se traktor sám automaticky přizpůsobí podmínkám terénu, a práce pro traktoristy se stane výrazně jednodušší
Systém HitchTronic spočívá v tom, že se traktor sám automaticky přizpůsobí podmínkám terénu, a práce pro traktoristy se stane výrazně jednodušší

Výhody Zetor Proxima 100

• Mechanicky jednoduchý stroj

• Snadné startování motoru i při nízkých venkovních teplotách

• Žádné umělé navýšení výkonu motoru

• Vlastní výroba a vývoj převodovek a motorů Zetor

• Nabídka více variant převodovek

• Elektrohydraulická regulace EHR BOSCH na přání

• Regulace rychlosti spouštění tříbodového závěsu

• Nejlevnější traktor do 100 koní z tohoto seznamu

Cena se pohybuje od 1 000 000 do 1 300 000 Kč.

KUBOTA M5111

KUBOTA M5111
KUBOTA M5111

Kubota M5111 – Pomocník pro každodenní použití

Traktory Kubota řady M5111 jsou elegantní stroje s vysokými ambicemi ve své třídě. Unikátními vlastnostmi této řady jsou nejen skvělá manévrovatelnost, ale také výkonné motory, vysoká světlá výška a výjimečně jednoduché ovládání, díky čemuž se stává Kubota M5111 nepostradatelným pomocníkem pro každodenní použití.

Traktor Kubota M5111 postaven pro velké věci

Traktor Kubota M5111 je primárně určen pro úkoly, které vyžadují vynikající manévrovací schopnosti, stejně jako náročný provoz strojů poháněných vývodovým hřídelem. Díky technologii řízení motoru zvládne tyto práce s lehkostí a šetrností nejen k životnímu prostředí.

Snadné řazení – převodovka pro traktor Kubota M5111 poskytuje velmi hladké a snadné přeřazení. S 36 rychlostmi vpřed a 36 vzad pokrývá převodovka všechny požadavky od dopravy, přes práce na poli, v pícninách, až po pěstování zeleniny.

Čas jsou peníze – získejte s traktorem Kubota M5111 obojí

Traktor Kubota M5111 je možné vybavit ISOBUS systémem. Díky přesnému zemědělství můžete aplikovat chemické přípravky, hnojiva a osiva účinnějším, přesnějším a ekonomičtějším způsobem. Ultra Grand kabina Kuboty M5111 nabízí více prostoru, než by kdokoliv očekával v drtivé většině traktorů v této cenové kategorii a výkonové třídě. S klimatizací ve standardu poskytuje kabina komfort při práci po celý rok.

Mohutný 3bodový závěs kategorie II umožňuje zvedat traktoru Kubota M5111 i ta nejtěžší příslušenství s lehkostí
Mohutný 3bodový závěs kategorie II umožňuje zvedat traktoru Kubota M5111 i ta nejtěžší příslušenství s lehkostí

Výhody Kubota M5111

• Pohon přední nápravy lze zapínat a vypínat za jízdy pod zatížením

• Díky převodu dvojitým kuželovým soukolím je traktor maximálně obratný

• Nízký poloměr otáčení

• Velké světlá výška stroje

• Vysoká kabina

• Vyšší výkon, lepší průběh křivky kroutícího momentu a nižší spotřeba paliva

Cena se pohybuje od 1 300 000 do 1 650 000 Kč.

VALTRA G 105

VALTRA G 105
VALTRA G 105

Finský univerzál – Valtra G 105

Ve společnosti Valtra se soustředí především na to, aby znali potřeby svých zákazníků, porozuměli jim a poskytli jim ty nejlepší zkušenosti s traktorem Valtra G 105. Nová řada G je nejnovější odpovědí na požadavky dnešních zemědělců. Je to malý, kompaktní a všestranný stroj, který vám umožní pohodlně se posadit a užít si duševní pohodu.

Design následuje funkčnost. Toto je filozofie každého stroje, který Valtra vyrobí. Klíčovým prvkem u traktoru Valtra G 105 je, aby byl kompaktní a vypadal dobře. Je to nejlepší volba, když nepotřebujete velký stroj, ale chcete, aby byl chytrý, agilní a robustní. I při vyšším výkonu byly rozměry vysoce účinného čtyřválcového traktoru udrženy co nejkompaktnější.

Navýšení výkonu v dopravě je k dispozici od převodového stupně B5, navýšení výkonu na vývodové hřídeli Sigma Power je k dispozici při otáčkách 540 a 1000.

Všestranná převodovka na traktoru Valtra G 105

Série G má převodovku 24 + 24R se šesti rychlostními stupni Powershift řazenými ve čtyřech skupinách. Řazení ze skupiny B na C a mezi skupinami C a D je automatizované, což usnadňuje ovládání traktoru, zejména při jízdě po silnici. Traktor Valtra G 105 má tradiční páčku reverzace pod volantem s integrovanou parkovací brzdou a možností naprogramování nastavení převodovky. Nejpomalejší pracovní rychlost s plazivými převody je pouhých 120 metrů za hodinu, což je ideální například při pěstování zeleniny.

Samozřejmostí u traktoru Vlatra G 105 je možnost specifických prvků výbavy prostřednictvím studia Unlimited
Samozřejmostí u traktoru Vlatra G 105 je možnost specifických prvků výbavy prostřednictvím studia Unlimited

Nezanedbatelná síla zadního tříbodového závěsu

Zvedací síla zadního tříbodového závěsu činí 6 000 kg v celém rozsahu, zvedací síla předního tříbodového závěsu pak činí slušných 3 000 kg. K dispozici je také přední vývodový hřídel a zadní vývodový hřídel s pojezdovou závislostí.

Výhody Valtra G 105

• Nadčasový design

• Traktor vhodný pro lesnické práce

• Velká maximální přípustná hmotnost

• Prostorná kabina

Cena se pohybuje od 1 650 000 do 2 500 000 Kč.

DEUTZ-FAHR 5105

DEUTZ-FAHR 5105
DEUTZ-FAHR 5105

Komfortní třída kompaktních traktorů Deutz-Fahr

Efektivní práce s kompaktními traktory vyžaduje nejen pohodlí při práci a řízení, ale i všestrannost stroje. Zemědělské farmy, mléčné farmy, farmy zaměřené na chov hospodářských zvířat i komunální služby – rozsah práce je stále rozmanitější a pracovní den je stále delší. Jenom traktor, který splní všechny pracovní výzvy, může být komerčně úspěšný. S tímto cílem vyvinul Deutz-Fahr svou novou řadu 5.

Pohodlí při práci s nejmodernější technologií

Každý, kdo si sedne do traktoru Deutz-Fahr 5105, ihned zaznamená klid a pohodlí, jež nová kabina ztělesňuje. Konstrukce odpovídá designu luxusního auta. Jemné křivky, prosvětlená a příjemná atmosféra, ovládání na dosah ruky a dokonalý výhled na všechny strany podporují rychlou a efektivní práci.

Dovnitř nepronikne žádný hluk ani vibrace díky nejmodernějším „hydro-silentblokům“. V noci nebo za snížené viditelnosti zajistí až osm pracovních světlometů plus dva pracovní a dva LED světlomety na kapotě dokonalé osvětlení celé pracovní plochy.

K dispozici jsou tři různé varianty střech: standardní střecha, prosklená střecha či polykarbonátová střecha s panoramatickým výhledem a s bezpečnostními prvky FOPS pro optimální rozhled i při práci s čelním nakladačem.

Pohodlí při práci u DEUTZ-FAHR: traktor se přizpůsobuje řidiči a ne naopak. Kabina byla upravena s cílem zajistit rychlost, přesnost a intuitivnost provádění všech pracovních aktivit
Pohodlí při práci u DEUTZ-FAHR: traktor se přizpůsobuje řidiči a ne naopak. Kabina byla upravena s cílem zajistit rychlost, přesnost a intuitivnost provádění všech pracovních aktivit

Přední náprava a brzdy pro maximální bezpečnost

Koncept přední nápravy traktoru Deutz-Fahr 5105 zaručuje pohodlí při jízdě, dobrou manévrovatelnost, bezpečnost a tažnou sílu v každém terénu. Kompaktní kapota dovoluje natočení kol v úhlu až 55 stupňů. Ke každému modelu je volitelně k dispozici systém rychlého řízení SDD, který násobí sílu otočení volantem. Deutz-Fahr 5105 klade nejvyšší důraz na bezpečnost, přední náprava – stejně jako zadní náprava – je vybavena kotoučovými brzdami. Brzdy fungují i bez aktivace pohonu předních kol.

Volitelné odpružení přední nápravy přináší nadstandardní pohodlí při jízdě
Volitelné odpružení přední nápravy přináší nadstandardní pohodlí při jízdě

Výhody Deutz-Fahr 5105

• Pohodlná a prostorná kabina

• Spolehlivý motor DEUTZ

• Nízká spotřeba paliva

• 5% nárůst síly a točivého momentu

• Powershuttle a funkce Stop & GO

• Odpružení kabiny pomocí hydro-silentbloků

• Balíček 8 pracovních světel

• Odpružená přední náprava s kotoučovými brzdami

• Malý poloměr otáčení (3,97 metru)

• Light Kit nebo Ready Kit pro čelní nakladač

• Joystick čelního nakladače s tlačítky Powershift

Cena se pohybuje od 1 350 000 do 1 600 000 Kč.

KIOTI PX 1053

KIOTI PX 1053
KIOTI PX 1053

Kioti PX 1053 do každého provozu

Traktor Kioti PX 1053 je určen pro všestranné použití v komunálu, zemědělství i do lesa. Traktor je kombinací moderního designu a robustní funkčnosti v jednoho silného pomocníka. Široké prodloužené blatníky v dvojbarevném provedení chrání traktor v těžkém terénu před prachem, blátem a vodou, které mohou způsobit poškození.

Pohodlná kabina u traktoru Kioti PX 1053

Ovládání teploty i pomocí klimatizace udržuje v kabině komfortní pracovní podmínky pro obsluhu po celý rok. Vzduchem odpružená sedačka zároveň poskytuje obsluze komfortní jízdu i při dlouhém provozu či jakékoli jiné činnosti.

Výborná viditelnost

Nově navržené světlomety umožňují obsluze vidět a bezpečně pracovat i za snížené viditelnosti. Zadní nastavitelná pracovní světla umožňují obsluze bezpečnou a efektivní činnost.

Kioti PX 1053 Power Shuttle

Power Shuttle umožňuje jednoduchou změnu pohybu vpřed a vzad a redukuje tak únavu obsluhy. Poskytuje plynulý rozjezd a obsluha nemusí stále používat pedál spojky například během intenzivní práce s čelním nakladačem. Ruční spojka umožňuje obsluze změnu rychlostních stupňů bez použití pedálu spojky. Funkce rozsahu Hi-Low pod zatížením zajišťuje vždy ten správný rychlostní stupeň bez ohledu, zda potřebujete jet rychle nebo pomalu.

Kioti PX 1053 je kombinací moderního designu a robustní funkčnosti v jednoho silného pomocníka
Kioti PX 1053 je kombinací moderního designu a robustní funkčnosti v jednoho silného pomocníka

Výhody Kioti PX 1053

• Zadní a boční pracovní LED světlomety

• Jednodílná kapota

• Power Shuttle

• Zadní kamera

• Lednička/vyhřívaný box

Cena se pohybuje od 1 100 000 do 1 400 000 Kč.