TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Fendt otevřel novou výrobní linku na senážní vozy Fendt Tigo

Zveřejněno: 18. 10. 2022

Dne 14. října byla v německém Wolfenbüttelu slavnostně otevřena nová výrobní linka na senážní vozy Fendt Tigo. Slavnostního otevření vývojového a výrobního závodu se zúčastnili představitelé politiky a obchodu, zaměstnanci závodu i zákazníci a obchodní partneři. V sobotu 15. října se v závodě uskutečnil "Den otevřených dveří".

První vyrobený senážní vůz Fendt Tigo v nové výrobní lince ve Wolfenbüttelu si slavnostně převzal nizozemský farmář.

V areálu továrny ve Wolfenbüttelu v německém Dolním Sasku se technika pro sklizeň pícnin vyrábí již od roku 1899. Výrobní závod v roce 2017 převzala společnost Fendt (AGCO). Dříve závod patřil společnosti Welger Werke. Od té doby zde bylo investováno více než 20 milionů eur do vybudování moderního a udržitelného vývojového a výrobního závodu.

Od září 2022 se montují všechny modely senážních vozů Fendt Tigo ve výrobní hale o rozloze 4 200 m². Pro montáž senážních vozů přibylo dalších 10 000 m² logistických prostor. Kromě senážních vozů se zde vyrábí i lisy na kulaté balíky Fendt.

Fendt otevřel novou výrobní linku na senážní vozy Fendt Tigo.
Fendt otevřel novou výrobní linku na senážní vozy Fendt Tigo.

V posledních třech letech bylo do závodu ve Wolfenbüttelu investováno celkem více než 20 milionů eur. V letech 2020 a 2021 již byla přestavěna a nastavena výrobní linka pro lisy na kulaté balíky. Od té doby se všechny modely vyrábějí na jedné výrobní lince. V letošním roce následovala výstavba a zahájení montáže senážních vozů Fendt Tigo. Pro nové oblasti činnosti zde bylo vytvořeno dalších 60 pracovních míst pro stálé zaměstnance. Všechna pracoviště jsou moderně a ergonomicky řešená.

Nová montážní linka umožňuje výrobu všech modelů senážních vozů Fendt Tigo.