Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Horsch zdvojnásobil svůj obrat a soustřeďuje se na upevňování pozic na svých trzích

Zveřejněno: 20. 9. 2021

Společnost Horsch v posledních pěti letech zdvojnásobila svůj obrat. Cornelia Horsch uvedla, co stojí za tímto úspěchem. Součástí strategie, kterou prezentovala, jsou mimo jiné i investice do rozšiřování a modernizace stávajících německých výrobních závodů a do poboček v zahraničí.

Receptem na úspěch je podle Cornelie Horsch mimo jiné také soustřeďování se na vývoj a výrobu strojů s velkým pracovním záběrem.

Horsch na tiskových dnech ve Schwandorfu (Německo) představil svou novou značku a prozradil plány do budoucna. Cornelia Horsch při té příležitosti prozradila, jak se firmě v posledních letech dařilo a co je v plánu do budoucna.

Společnost Horsch v posledních pěti letech zdvojnásobila svůj obrat. V důsledku této skutečnosti došlo k náboru nové pracovní síly – v letech 2020 až 2021 nastoupilo do pracovního poměru 300 nových zaměstnanců. Receptem na úspěch je podle Cornelie Horsch mimo jiné také soustřeďování se na vývoj a výrobu strojů s velkým pracovním záběrem, které ve velkém poptávají zemědělci po celém světě.

Finanční odhady na rok 2021 jsou příznivé, ve srovnání s předešlými dvěma roky je očekáván další nárůst obratu.
Finanční odhady na rok 2021 jsou příznivé, ve srovnání s předešlými dvěma roky je očekáván další nárůst obratu.

V posledních dvou letech Horsch nevstoupil na žádný nový trh, soustředil se na upevňování své pozice v oblastech, kde působí. Nešlo přitom o snadný úkol, kvůli koronavirové krizi musely být veškeré s tím související úkony prováděny digitálně a na dálku. Vedle toho byl rovněž založen podnik Horsch Kanada a Horsch Švédsko, který umožní zástupcům společnosti v těchto zemích pracovat samostatněji a nezávisle na mateřském podniku.

Finanční odhady na rok 2021 jsou příznivé, ve srovnání s předešlými dvěma roky je očekáván další nárůst obratu. Přesné číslo není zatím známo, neboť se čeká na dodání nových strojů zákazníkům.

Cornelia Horsch přičítá úspěchy posledních let také tomu, že nákup strojů je možný v mnoha zemích realizovat s dotační podporou státu, což zemědělcům dodává chuť investovat. Na mnohých trzích, kde Horsch působí, dochází také k velkým generačním obměnám strojového parku. Podíl na rozmachu značky mají rovněž schopní partneři či adekvátně strukturovaná obchodní síť a individuální přístup firmy k jednotlivým trhům. Výrobě prospívá také změna počasí a nástup nových technologií.

Mezi hlavní trhy firmy Horsch se řadí Francie s Belgií, Německo, Ukrajina s Kazachstánem a Rusko s Běloruskem.
Mezi hlavní trhy firmy Horsch se řadí Francie s Belgií, Německo, Ukrajina s Kazachstánem a Rusko s Běloruskem.

Mezi hlavní trhy firmy Horsch se řadí Francie s Belgií, Německo, Ukrajina s Kazachstánem a Rusko s Běloruskem. V příštích dvou letech má Horsch dále v plánu investovat 80 až 100 milionů eur do modernizace a rozvoje svých výrobních závodů, přičemž více než polovina těchto financí půjde do zahraničí. Nová pobočka Horsch vznikla nedávno i na Ukrajině, kde bude probíhat montáž a vývoj strojů. 17 milionů eur je v současnosti investováno do budování montážní haly v Ronneburgu, ve Schwandorfu pak vzniká nová prášková lakovna (obojí v Německu). V Německém Landau, kde se vyrábí postřikovače, bude investováno do svařovny, lakovny a montážní haly. V Brazílii, kde Horsch již pět let provozuje montovnu, firma navíc pořídila vlastní pozemek.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Milan Jedlička

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.