TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Na trh přichází senážní vůz Pöttinger BOSS 3000 s klasickým vkládacím ústrojím SUPERMATIC

Zveřejněno: 27. 1. 2023

Po uvedení nových senážních vozů Pöttinger BOSS 3000 MASTER s inovovaným vkládacím hrabicovým ustrojím EVOMATIC uvádí firma Pöttinger na trh také řadu Pöttinger BOSS 3000 s klasickým vkládacím ústrojím SUPERMATIC. Nový Pöttinger BOSS 3000 je k dispozici ve třech velikostech s kapacitou 18,7 m³, 21,3 m³ a 23,5 m³ ve vysokoprofilovém i nízkoprofilovém (LP) provedení.

Na trh přichází senážní vůz Pöttinger BOSS 3000 s klasickým vkládacím ústrojím SUPERMATIC.

Senážní vozy Pöttinger BOSS 3000 s ústrojím SUPERMATIC je možné provozovat s traktory o výkonu již 60 koní. Standardně je Pöttinger BOSS vybaven bez nožů. Na přání lze do stroje zabudovat šest nožů. Sadu s 16 nebo 31 noži lze pomocí volitelného hydraulického systému rozložit a následně vyklopit vedle sebe pomocí systému EASYMOVE. Hrabice natlačí větší částice na nůž, jehož odpružení je tímto pohybem na krátkou dobu stlačeno ve směru posuvu sbíraného materiálu. Vypínací cívka za nožem se zvedne ze své zarážky a nůž uvolní cestu cizímu tělesu. Nůž se okamžitě vykývne z polohy řezání, čímž je chráněný proti poškození. Ostrost nože je zachována. Jakmile cizí těleso projde řezacím ústrojím, vrátí se nůž díky síle pružiny zpět do své výchozí polohy.

Kromě standardní kompatibility se systémem ISOBUS lze vůz vybavit třemi různými typy ovládání. Pokud traktor ještě není vybaven terminálem ISOBUS, je k dispozici široká škála ovládacích terminálů.

Od roku 2023 se přestanou vyrábět senážní vozy Pöttinger EUROBOSS.

Na trh přichází senážní vůz Pöttinger BOSS 3000 s klasickým vkládacím ústrojím SUPERMATIC.
Na trh přichází senážní vůz Pöttinger BOSS 3000 s klasickým vkládacím ústrojím SUPERMATIC.