AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Největší tažený postřikovač Horsch Leeb 12 TD s inovativní podporou rozložení váhy

Zveřejněno: 8. 10. 2019

Na tiskové konferenci Agritechnica News oznámil německý výrobce Horsch, že do roku 2020 představí svůj největší tažený postřikovač Leeb 12 TD s objemem nádrže 12 000 litrů.

Horsch Leeb 12 TD se zatím fyzicky nepředstavil.

Horsch Leeb 12 TD vstupuje na trh mezi tažené postřikovače s extrémně velkým objemem nádrže, která pojme 12 000 litrů. Doplní tak stávající modelové řady postřikovačů Leeb LT a GS. Postřikovač by měl zejména zajímat velké zemědělské podniky, farmy, kde se jezdí na velké vzdálenosti nebo zemědělce, kteří vyžadují vysoké aplikační dávky.

Jak je tomu běžné u jiných modelů postřikovačů Leeb, i k Leeb 12 TD bude k dispozici rozsáhlá výbava. Například by měl být postřikovač k dispozici ve variantě CCS Pro, která zahrnuje moderní elektroniku. Zajímavostí je, že postřikovač bude komunikovat přes systém ISOBUS, který si Horsch sám vyvinul. Výrobce uvádí, že nabídne uživatelsky přívětivé funkce, které zemědělci usnadní nastavení a ovládání stroje. K dispozici bude též vlastní okruh trysek s roztečí 50 nebo 25 cm a naváděcí systém BoomControl, který je při vysoké rychlosti schopen přesně vést ramena ve výšce jen 30 cm nad cílovou plochou.

Nádrž je posazena na tandemovou nápravu, která celou váhu vhodně rozloží. Jak je rozložení váhy blíže technicky řešeno, Horsch zatím neuvádí.

Postřikovač může být osazen ramenem s pracovním záběrem až 42 m. Takové rameno bude požívat i nový samojízdný postřikovač Leebu 6 300 a 8 300 PT.

Horsch Leeb 12 TD se zatím fyzicky nepředstavil. Je také otázkou, zda se ukáže na veletrhu Agritechnica 2019.

Přečtěte si také o dalších novinkách Horsch pro rok 2020

Autor: Milan Jedlička
Foto: Horsch

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.