Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Nové elektrické nakladače a teleskopické manipulátory TOBROCO-GIANT výrazně obohatí výrobní program

Zveřejněno: 17. 2. 2021

Kromě plánování rozšíření výrobních prostor chce nizozemský výrobce manipulační techniky a příslušenství TOBROCO-GIANT letos rozšířit výrobní program o nové modely kloubových a teleskopických nakladačů a manipulátorů. Chce také posílit nabídku nakladačů s elektropohonem, při vývoji bude spolupracovat s globální firmou Jungheinrich.

Elektrický nakladač. Zdroj foto - tisková zpráva TOBROCO-GIANT / Giant

TOBROCO-GIANT je producentem širokého portfolia strojů a příslušenství. V současné době se skládá z 30 různých modelů ve hmotnostní kategorii od 750 do 6 000 kg a výkonu od 20 do 76 koní. Pokud jde o příslušenství, existuje široký výběr z více než 200 různých nástrojů. „Počet různých typů se v budoucnu významně zvýší uvedením nových modelů. V příštích letech bude navíc rozšířena řada nakladačů s elektrickým pohonem tak, aby si zákazník mohl u konkrétního stroje vybrat dieselový nebo elektrický pohon,“ uvedl ředitel a majitel Toine Brock.

Při vývoji nového modelu je zohledněna poptávka trhu. Nejnovějším typem, který bude v brzké době představen, je G2300 (X-TRA) HD. Je logickým vyústěním zvýšené poptávky po modelu, jež by vyplnil mezeru mezi typy G2200 HD+ a G2500 HD. Stroje budou vybaveny čtyřválcovým motorem Kubota o zdvihovém objemu 1500 ccm a vysokým točivým momentem. Hydrostatický pohon všech kol s automobilovým řízením a 8tunovými nápravami s koncovými planetovými koly (verze Heavy Duty) nabídne trakční sílu 23 000 N. Model G2300 HD a verze G2300 X-TRA HD se začne vyrábět v únoru tohoto roku.

Kromě toho představí společnost TOBROCO-GIANT v roce 2021 pět nových modelů řady TELE, již nyní tvoří nejmenší D204SW TELE a dva největší modely G3500 TELE a G5000 TELE. Uvedením strojů G1500 TELE, G2200 TELE, G2300 TELE, G2500 TELE a G2700 TELE bude k dispozici kompletní řada teleskopických nakladačů.

Pokud jde o elektrické modely, stávající řada bude rozšířena o G2500E a G2500E X-TRA. Oba stroje pracují ve vyšší třídě než G2200E (X-TRA) s provozní hmotností 2 500 kg. Díky tomu jsou extrémně vhodné pro přepravu na přívěsu a nabízí uživateli velkou flexibilitu. V roce 2020 byly zahájeny také práce na vývoji strojů ve hmotnostní třídě 1,5 a 3,5 tuny.

TOBROCO-GIANT při vývoji elektrických nakladačů spolupracuje s globálním partnerem Jungheinrich – mezinárodní firmou se sídlem v německém Hamburku. Je dodavatelem manipulační techniky i zajišťovatelem skladového hospodářství, projektování skladových celků a řízení toku materiálu. Společné znalosti v oblasti elektrických strojů sdílí s oddělením výzkumu a vývoje společnosti TOBROCO-GIANT, které zaměstnává 30 odborníků inženýrů a je zaměřeno na vývoj strojů ve vlastní režii s využitím pouze těch nejlepších komponentů.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: TOBROCO-GIANT / Giant

1) z podkladů Giant


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.