Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Polonesený pluh Amazone Tyrok 400 pro traktory do výkonu 400 koní lze pořídit s výbavou pro orbu mimo brázdu

Zveřejněno: 20. 4. 2023

Amazone nyní nabízí polonesený oboustranný pluh Amazone Tyrok 400 pro orbu mimo brázdu. Díky rychlému a pohodlnému přechodu mezi orbou v brázdě a mimo brázdu nabízí Amazone Tyrok Onland vysokou flexibilitu. Nové varianty pluhu jsou k dispozici v sedmi, osmi a devítiradličném provedení pro traktory o výkonu do 400 koní.

Polonesený pluh Amazone Tyrok 400 pro traktory do výkonu 400 koní lze pořídit s výbavou pro orbu mimo brázdu.

Pro výkonné kolové, polopásové a pásové traktory je možné pluh Amazone Tyrok 400 uzpůsobit pro orbu mimo brázdu. On-land orba omezuje utužení půdy, snižuje opotřebení pneumatik v kamenitých podmínkách a minimalizuje otřesy, protože traktor jede po rovném povrchu. Pracovní pozice řidiče je tak podstatně pohodlnější.

Zejména s pásovým podvozkem, dvoumontážemi pneumatik nebo extra širokými pneumatikami většími než 710 mm již není možné jezdit v brázdě bez škodlivého utužení částečně již zorané půdy.

Hlavní výhodou orby on-land je snížení tlaku na půdu díky velké styčné ploše širokých pneumatik traktoru a možnost pracovat s nižším tlakem v pneumatikách. Výsledkem je výrazně menší zhutnění. Pro maximální komfort práce a přesné napojení na další brázdu lze využít také systémy řízení GPS.

Hlavní výhodou orby on-land je snížení tlaku na půdu díky velké styčné ploše širokých pneumatik traktoru a možnost pracovat s nižším tlakem v pneumatikách.
Hlavní výhodou orby on-land je snížení tlaku na půdu díky velké styčné ploše širokých pneumatik traktoru a možnost pracovat s nižším tlakem v pneumatikách.

Na příslušný způsob orby mají rozhodující vliv další faktory, jako je stav půdy. Rychlá a snadná změna mezi orbou v brázdě a mimo brázdu je proto nesmírně důležitá. Pokud povrch půdy na poli neumožňuje optimální přenos výkonu na podložku v důsledku deště nebo vlhkosti, je možné kdykoli rychle přejít na orbu v brázdě. Stačí pouze přehodit hydraulickou páku na otočném rameni.

Amazone Tyrok Onland má pevný obdélníkový rám z vysokopevnostní oceli o rozměrech 200x150x10 mm. Díky tomu má Tyrok Onland mimořádně vysokou stabilitu.

Výhodou pluhu Amazone Tyrok 400 je také otočný systém SmartTurn, který je vybaven výkyvným hydraulickým pístem a nastavuje se podle pracovního záběru. U varianty Onland se "rám" před otáčením automaticky zasune, takže těžiště otáčení je co nejníže a síly působící na traktor a pluh jsou co nejmenší.

Amazone Tyrok Onland je standardně vybaven ručním nastavením pracovního záběru. Volitelně lze pracovní záběr nastavit hydraulicky a plynule podle podmínek z pohodlí sedadla traktoru.