Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Prokypřit a zamíchat, Kverneland Enduro Pro má nejvyšší světlou výšku na trhu

Zveřejněno: 3. 3. 2021

Kverneland je vyhlášená značka kvalitní techniky pro zpracování půdy a setí. Tyto stroje výrazně přispívají k vysoké produktivitě práce, nižším nákladům a optimálním výnosům.

Enduro Pro je možné vybavit širokým výběrem válců. Od lehčích trubkových válců po válce Actipack s velkým utužením půdy. Zdroj foto - tisková zpráva Kverneland

Jedním přejezdem Enduro Pro dokonale zpracuje půdu, promíchá posklizňové zbytky a urovná povrch. Modely Enduro Pro se nabízejí v pracovním záběru od 3 do 5 metrů, přičemž 4, 4,5 a 5m verze jsou hydraulicky sklopné. Přepravní šířka u sklopných modelů je do 2,85 m.

Stroj najde uplatnění jak při mělké podmítce, tak i při hlubším kypření až do 35 cm. Pracovní hloubka se nastavuje pohodlně hydraulicky z kabiny traktoru během jízdy. Enduro Pro je osazeno slupicemi Triflex 700 ve třech řadách s nejvyšší světlou výškou na trhu 870 mm a vzdáleností mezi slupicemi 750 mm, která zabezpečí perfektní průchodnost při práci s větším množstvím posklizňových zbytků. Slupice Triflex 700 jsou jištěné listovými pružinami Auto-reset známými především z pluhů Kverneland. V tvrdé a suché půdě oceníte přítlak až 700 kg. Tyto pružiny zabezpečují flexibilitu celého stroje.

Dalším benefitem je nízká požadovaná tažná síla 40 k/m při podmítce, a to díky tvaru a uspořádání slupic i nízkou spotřebu paliva.

Enduro Pro je možné vybavit širokým výběrem válců. Od lehčích trubkových válců po válce Actipack s velkým utužením půdy (205 kg/m). Do kamenitých půd je vhodné použít jak válec Actipack tak Actiflex (ø 580 mm), který má vysokou průchodnost díky velkým prstencům a není citlivý na opotřebení půdou.

Autor: Ing. Štěpán Ondrus
Foto: Kverneland

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.