AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Samson PG II Genesis: Nová řada cisteren na kejdu může být vybavena největšími nízkotlakými pneumatikami

Zveřejněno: 25. 5. 2022

Společnost Samson Agro A/S uvádí na trh novou řadu cisteren na kejdu - Samson PG II Genesis. Tato cisterna doplňuje model Samson PG II, který je vyráběn od roku 2013. Nová řada je navržena tak, aby byla vybavena co největšími nízkotlakými pneumatikami a měla vylepšené možnosti přepravy nářadí, ale zároveň staví na všech dobře známých vlastnostech řady PG II.

Cisterna Samson PG II Genesis.

Samson PG II Genesis bude k dispozici ve dvou verzích, a to ve dvounápravové verzi – Samson PG II 18 Genesis a Samson PG II 20 Genesis s objemem cca 18, resp. 20 m3 a ve třínápravové verzi – Samson PG II 28 Genesis, Samson PG II 31 Genesis a Samson PG II 35 Genesis s objemem cca 28, 31 a 35 m3.

Řada Samson PG II Genesis se vyznačuje technologiemi a vlastnostmi, které nastavují nový standard pro efektivní a přesnou aplikaci kejdy. Dvounápravové modely Samson PG II Genesis jsou určeny pro pneumatiky o výšce až 1950 mm a šířce 800 mm a třínápravové modely pro pneumatiky o výšce až 1850 mm a šířce 800 mm pro optimální rozložení tlaku na půdu při aplikaci kejdy. Tlak v pneumatikách lze snadno regulovat při přejezdu z jednoho typu povrchu na druhý, např. ze silnice na pole, nebo v závislosti na typu půdy a plodiny na poli pomocí automatické regulace tlaku v pneumatikách.

Tato řada cisteren Samson PG II je k dispozici také s nově vyvinutým pohonem kol SAMSON HPD (Hydraulic Power Drive) nebo s již dobře známým pohonem kol HWD (Hydraulic Wheel Drive). Oba nabízejí hydraulický přenos výkonu z traktoru na cisternu, který zajišťuje trakci na jedné z náprav cisterny na kejdu. Pohon kol zajišťuje maximální trakci i v obtížném terénu, jako jsou kopce nebo mokrý terén, a přispívá ke snížení tlaku a prokluzu kol.

Samson cisterny přizpůsobil k přepravě různých druhů aplikátorů. Důležité bylo najít vhodnou polohu náprav a rozložit hmotnost.

Aplikace s cisternou Samson PG II Genesis je stejně jako u Samson PG II inteligentně řízena řídicí jednotkou SAMSON SlurryMaster 8000.