Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Tatoma Gigamix MVS-34 o výkonu 510 koní, největší samojízdný krmný vůz na světě

Zveřejněno: 6. 4. 2023

Společnost Grupo Tatoma před lety dodala na španělský ranč Granja San José v Tamarite de Litera (Huesca) svůj nejvýkonnější samojízdný model krmného vozu Gigamix MVS-34. Hrdí majitelé tohoto stroje vlastní přibližně tři tisíce dojnic.

Se svojí velikostí a svým výkonem se krmný vůz Tatoma Gigamix MVS-34 téměř vyrovná traktorům.

Tatoma Gigamix MVS-34 je dvoušnekový vertikální krmný vůz o objemu 34 m3 a je určen pro nejnáročnější úkoly.

Španělská společnost Tatoma Group uvádí, že krmný vůz Tatoma Gigamix MVS-34 o hmotnosti 24 tun je schopen naložit a namíchat 14 tun krmiva za 20 minut. Za tímto účelem byl vybaven motorem VOLVO 510 CV, dvěma nápravami DANA o nosnosti 24 tun a hydraulickým systémem, který integruje elektronické řízení umožňující maximální efektivitu jak ve spotřebě paliva, tak v procesu nakládání, míchání a distribuce krmiva. Při návrhu stroje byly zohledněny faktory, jako je životnost 10 let při pracovním zatížení 8 hodin denně, pohodlí a přístupnost obsluhy a snadná údržba.

Samojízdný krmný vůz Tatoma Gigamix MVS-34 je vybaven nabíracím mechanismem o šířce 2,2 metru a výkonu 180 koní. Dvoustupňová převodovka nabízí dvě rychlosti šneku 30 a 60 ot./min pro úplné vyprázdnění. Maximální pojezdová rychlost stroje činí 35 km/h.