Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Väderstad se představil na Green Week 2024 v Berlíně

Zveřejněno: 18. 2. 2024

Väderstad se spolu s dalšími 16 společnostmi ze zemědělského sektoru zúčastnil výstavy Green Week v Berlíně. Cílem bylo ukázat význam nových inovací v zemědělství, které mají pomoci urychlit přechod k udržitelnějšímu a efektivnějšímu zemědělství.

Väderstad se představil na Green Week 2024 v Berlíně.

Na stánku Innovations forum Landtechnik předvedla společnost Väderstad inovaci pro zakládání porostů – Väderstad Proceed. Díky možnosti milimetrově přesného uložení každého osiva dokáže Väderstad Proceed výrazně snížit výsevek, a tím produkovat větší výkon při menších vstupech. Polní pokusy ukazují výrazné zlepšení úrovně výnosů, množství osiva a zároveň snížení potřeby zpracování půdy, chemického ošetření i používání hnojiv.

„Je pro nás důležité, abychom zde byli přítomni, ne proto, abychom prodávali naše výrobky, ale abychom ukázali, že přední společnosti v zemědělském odvětví jsou jednotné a společně diskutují s osobami s rozhodovací pravomocí, aby dosáhly rychlejšího pokroku v jedné z nejdůležitějších otázek naší doby. Prožili jsme zde v Berlíně velmi pozitivní týden,“ říká Elin Iseskog, ředitelka pro udržitelný rozvoj společnosti Väderstad.

Green Week 2024 navštívilo téměř 300 000 návštěvníků. Někteří z nich byli politici, neboť se sešlo přibližně 70 ministrů zemědělství, aby diskutovali o budoucnosti zemědělství a o tom, jakou roli mohou hrát nová řešení a moderní technologie pro zemědělství zítřka.

Stánek společnosti Väderstad navštívilo mnoho politiků, mezi nimi i německý kancléř Olaf Scholz, který s účastníky diskutoval o udržitelném zemědělství a nechal si předvést jednu z inovací společnosti Väderstad, která může přispět k udržitelnější budoucnosti.

Přítomen byl také Dan Ericsson, švédský státní tajemník ministra pro venkov.

Väderstad vždy znamenal a bude znamenat pro švédské zemědělství mnoho. Společnost byla vždy na špičce v oblasti životního prostředí a klimatu a díky inovacím bude zemědělství ještě promyšlenější. Jsem velmi rád, že se švédská společnost účastní tak významné akce, jako je Green Week,“ říká Dan Ericsson.

V Berlíně to byl velmi rušný týden s mnoha plodnými diskusemi s politiky o potřebě podpory politických opatření na národní úrovni i na úrovni EU – aby se pomohlo dosáhnout vyšší efektivity zemědělců vedoucí k větším možnostem produkce většího množství potravin pro rostoucí světovou populaci.