Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Vylepšené lisy Fendt Rotana přichází s možností balení do fólie namísto vázání do sítě

Zveřejněno: 19. 8. 2021

Lisy Fendt Rotana se dobře etablovaly na trhu v Evropě, Austrálii, na Novém Zélandu a v Severní Americe. Nyní tyto lisy na kulaté balíky přichází s řadou inovací.

Při lisování balíků se stále více upřednostňuje balící fólie před tradičním vázáním do sítí. Zdroj foto - tisková zpráva Fendt

Zemědělci mají nyní možnost objednat si lis Fendt Rotana 130 F Combi s možností balení přímo do fólie.

Při lisování balíků se stále více upřednostňuje balící fólie před tradičním vázáním do sítí. Výsledkem tohoto vázání jsou těsnější a kompaktnější balíky s lepší ochranou po obvodu balíku. Přídavná kyslíková bariéra zajišťuje lepší kvalitu balíku a lepší tvar balíku umožňuje efektivnější skladování. Praktické výhody pro zemědělce jsou také četné. Balík svázaný fólií umožňuje snadné vybalení i v mrazu. Ve fólii není žádné krmivo, takže žádná ztráta. A nakonec tyto balíky zefektivňují nakládání s odpady – vše lze recyklovat.

Vázání do sítě je u těchto verzí lisů volitelnou výbavou. Díky specificky umístěným válcům je snadné volit mezi balením do fólie nebo ovíjením do sítě.

Lisy nyní mají integrovanou nádržkou na čistou vodu a mýdlo.  Zdroj foto - tisková zpráva Fendt
Lisy nyní mají integrovanou nádržkou na čistou vodu a mýdlo. Zdroj foto - tisková zpráva Fendt

Fendt Rotana 130 F Combi také přichází s integrovanou nádržkou na čistou vodu a mýdlo. Při výměně rolí fólie nebo síťoviny nebo při údržbě si může uživatelem umýt ruce i nářadí a části stroje.

Modely Fendt Rotana 130 F, 160 V a 180 V se nyní dodávají s volitelnou druhou sadou nožů včetně držáku.  Zdroj foto - tisková zpráva Fendt
Modely Fendt Rotana 130 F, 160 V a 180 V se nyní dodávají s volitelnou druhou sadou nožů včetně držáku. Zdroj foto - tisková zpráva Fendt

Mezi volitelnou výbavu také patří hydraulická opěrná noha – k dispozici je pro modely Fendt Rotana 130 F Combi a Fendt Rotana 160 V Combi.

Modely Fendt Rotana 130 F, 160 V a 180 V se nyní dodávají s volitelnou druhou sadou nožů včetně držáku. Zemědělci díky tomu mohou být vybaveni na dlouhé pracovní dny a v případě potřeby mohou nože vyměnit přímo na poli.

Výše zmíněné novinky byly představeny na mezinárodní tiskové konferenci. Fendt také oznámil, že vybrané modely traktorů osadí novými motory Deutz. Přišla také nová generace postřikovačů Rogator, modernizace traktorů Fendt 500, 900 a 1000 Vario a sklízecích mlátiček.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Fendt

1) z podkladů Fendt

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.