Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Články na téma „Monosem“

Téma „Monosem“ – třídění:

ZD Bohuňovice se Strip-Till šetrně hospodaří s půdou a dosahuje velkých úspor pohonných hmot, osiv a hnojiv

(8.12.2023) Dlouholetým uživatelem strojů Duro-France je ZD Bohuňovice na Olomoucku. 10 let na svých pozemcích úspěšně uplatňuje technologii pásového zpracování půdy Strip-Till. O zkušenostech se stroji a touto technologií s námi hovořil agronom Petr Neplech.

Monosem představil nový přesný secí stroj Monosem ValoTerra s elektropohonem

(7.3.2022) Firma Monosem představila novou generaci přesného secího stroje Monosem ValoTerra s elektropohonem, novou rozdělovací hlavou a novými výsevními jednotkami s disky o průměru 450 mm. Díky vakuovému systému lze velmi přesně umisťovat osivo do půdy. Výsevek…

Tažený aplikátor hnojiva Monosem CT 3500 pro šestnáctiřádkové secí stroje

(5.5.2020) Monosem na výstavní ploše na veletrhu Agritechnica 2019 představil nový tažený aplikátor hnojiva určený pro secí stroje. Aplikátor se skládá ze zásobníku o objemu 3500 litrů, vhodný je pro dvanáctiřádkové secí stroje.

Meziřádkový kypřič Monosem se section control zvedá jednotlivé pracovní jednotky nad již zpracovanou plochou

(29.4.2020) Na veletrhu Agritechnica 2019 firma Monosem představila meziřádkový kypřič Multicrop se systémem section control a různým přídavným příslušenstvím pro efektivnější mechanickou likvidaci plevelných rostlin.

Pětileté uplatňování technologie strip-till v ZD Bohuňovice přináší pozitivní výsledky

(1.11.2019) Proměna počasí a hlavně legislativní nařízení v oblasti půdoochranných technologií vede mnohé zemědělce k přemýšlení, jak obhospodařovanou půdu udržet v dobré kondici a chránit ji před negativními vlivy. Jednou z účinných metod je pásové zpracování půdy…

← Zpět
Další →